YouTube ne bo več tako strog do nasilja v igrah

Na YouTubu, tako kot v bistvu an vseh platformah, morajo ustvarjalci vsebine strogo slediti pravilom. To še posebej velja za tiste, ki s svojimi posnetki služijo in želijo nabrati čim več ogledov.

Pri temu so imeli kar nekaj težav YouTuberji, ki so se preživljali tako, da so prikazovali igranje iger. Glavni problem tu je bil pri nasilnih igrah, saj je nato YouTube takšne posnetke prikazal kot neprimerne za mlajše. To je pomenilo manjši doseg videa in tako se je veliko ljudi moralo posloviti od lepe količine dodatnih denarcev ali pa igrati nekaj drugega, manj grafičnega, saj oglaševalci za nasilno vsebino niso bili zainteresirani.

Google je sedaj spremenil pravila in bo igričarsko nasilje začel tretirati kot kot vsako drugo skriptirano nasilje, kar pomeni, da bodo takšni posnetki bolj priljubljeni pri oglaševalcih in ne bodo starostno omejeni. Izjema bodo le posnetki, ki so specifično usmerjeni v grafično pobijanje kot je recimo kompilacija najhujših usmrtitev v Mortal Kombatu.

Spremembe pravilnika si lahko preberete na sledeči povezavi, sumimo pa, da se bo sedaj odprlo kar nekaj nove, nasilne igričarske vsebine na YouTubu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime