Nova igra razvijalcev igre Firewatch je trenutno na čakanju

Campo Santo je studio, ki je v preteklosti razvil zanimiv naslov Firewatch. Ta je imel svoje minuse, a je bil njihov vzpodbuden prvi naslov in oboževalci so se zato toliko bolj veselili njihovega naslednjega podviga In the Valley of Gods.

Razvijalec pa je lani doživel precej velik premik. Kupil ga je namreč Valve in čeprav je Campo Santo izjavil, da bo to samo pomagalo pri razvoju njihovega naslednjega projekta, očitno temu ni tako.

Že kakšna dva tedna so pozorni sledilci opazili, da so bili življenjepisi treh pomembnih oseb iz Campo Santa, kot so Claire Hummel, Jane Ng in soustanovitelj podjetja Jake Rodkin spremenjeni in so na Twitterju odstranili omembo igre In the Valley of the Gods, zato so bili oboževalci v strahu, da je bil projekt preklican.

Da je v temu nekaj resnice je v intervjuju za Polygon potrdil Jake Rodkin, a igra ni preklicana, ampak na čakanju.

Razlog tega je, da se je veliko članov Campo Santa preusmerilo na druge Valvove projekte. Tam namreč vlada politika, kjer si vsak izbere tisto delo, ki mu najbolj ustreza. Tako je veliko članov ekipe začelo pomagati pri razvoju Half-Life: Alyx, nekaj jih dela na Dota Underlords, par pa kar na digitalni trgovini Steam.

Vse to je privedlo do tega, da je za In the Valley of the Gods zmanjkalo pridnih rok, zato je sedaj projekt na čakanju. Rodkin je še povedal, da se znajo k igri vrniti v prihodnosti, a ne to ne polagajte preveč upov. Zdi se, ko da jim je za dotično igro zmanjkalo strasti za ustvarjanje in vrnitev na takšen projekt je zato malo verjetna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime