FBI prosil Sony za podatke uporabnika, ki je uporabljal PlayStation mrežo za distribucijo kokaina

Danes že vsaka aplikacija ali pa igra omogoča neko vrsto sporazumevanja in to zagotovo izkoriščajo tudi takšni ljudje, ki takšne komunikacijske mreže izkoristijo za pogovore o nelegalnih aktivnostih.

To velja še posebej za osumljence, ki so že pod preiskavo in se ne morejo zanašati na navadne telefone, saj jim zagotovo tam oblasti prisluškujejo. Zato so se nekateri zatekli k drugim komunikacijam, kot je nedavno prikazal nalog FBI-ja, ki je kontaktiral Sony.

Nalog je bil vložen oktobra letos V Missouriju, od Sonya pa so zahtevali vse informacije glede osumljenca Curtis Alexanderja, znanega pod nadimkom “Dola”, ta pa naj bi izkoriščal PlayStation mrežo za prodajanje velike količine kokaina.

Curtis je imel v PlayStation mreži ime “Speedola20”, FBI pa mu je nastavil vabo v obliki informatorja. Ta je nato kontaktiral Curtisa, a osumljenec ni želel komunicirati kar takoj, ampak mu je dejal, naj z njim stopi v kontakt med igranjem večigralske igre, ime katere pa FBI ni želel razkriti.

Curtis je tako za dogovarjanje prodaje uporabljal audio pogovorni sistem, za katerega je bil prepričan, da je varen pred pogledom oblasti. FBI zato od Sonya zahteva vse podatke o osumljencu. Želijo vedeti katere igre je igral in koliko je dejansko v njih napredoval, poleg tega pa želijo pridobiti še vse osebne podatke kot je denimo kraj bivanja, telefonska številka ali pa geslo za prijavo v sistem.

Sony je imel 22. oktobra 14 dni, da se je odzval na zahteve, kaj pa se je iz tega izcimilo pa zaenkrat žal ne ve nihče.

To je še en dokaz, da kriminalci postajajo veliko bolj pametni in za svoje aktivnosti izkoriščajo aplikacije in igre. Kdo ve koliko takšnih dogovorov se zgodi tudi v drugih večigralskih igrah tipa World of Warcraft ali pa v številnih F2P mobilnih igrah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime