Piratom uspel zgodovinski poseg, saj so iz igre Assassin’s Creed: Origins povsem odstranili Denuvo zaščito

Denuvo je zaščita, ki je že precej dolgo na trgu in relativno dobro varuje igre pred napadi spletnih piratov. Zadeva ni povsem odporna, a razvijalci pridno krpajo njene varnostne luknje, zato se je Denuvo kar dobro zasidral na PC trgu.

Že dolgo se govori, da naj bi zaščita negativno vplivala na optimizacijo igre, saj naj bi za svoje delovanje zahtevala preveč sistemske moči, kar je pomenilo zatikanje igralnega naslova. Nekega znanstvenega testa do sedaj ravno niso izvedli, saj je težko primerjati Denuvo verzijo igre ter tisto, ki je bila zlomljena.

Razlog za to, da so vse zlomljene zaščite svoje delo opravile samo na pol. Namreč igra je, kljub temu, da je bil na njo naložen “krek”, v sebi še vedno vsebovala delujoč Denuvo, piratom je le uspelo prelisičiti zaščito na tak način, da je slednja mislila da še vedno teče na originalni zagonski datoteki.

A morda se bo sedaj to spremenilo in bomo dobili malce več testov, kjer bodo takšne primerjave na mestu. Gusarjem je namreč prvič v zgodovini uspelo povsem odstraniti Denuvo iz igre, kar je ogromen podvig.

Vsaka igra zna namreč vsebovati posebne sprožilnike, ki na določenemu mestu sprožijo zaščito. Tako igra ne preveri svojo originalnost samo med zagonom ampak tudi med igranjem. Teh sprožilnikov je lahko malo ali pa veliko, vse to se razlikuje od razvijalca do razvijalca.

Pirati so si za deviško čiščenje izbrali Assassin’s Creed: Origins in ta naslov je bil trd oreh. Vsebuje namreč tako Denuvo zaščito kot še eno, ki jo je Ubisoft naložil na igro nakladno. Tako so krekerji odstranili 30 točk zaščite VMProtect ter 104 točk Denuva. Vse skupaj so morali popraviti okoli 500.000 vrstic kode, kar ni ravno mačji kašelj.

Novi “krek” naj bi bil zaenkrat eksperimentalen in naj bi služil predvsem za prikazovanje razlik med zlomljeno in nezlomljeno igro. Nekateri testi so že na voljo, enega od njih si lahko ogledate spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime