Novi gonilniki za AMD Radeon kartice vsebujejo Radeon Boost, ki preko dinamičnega nižanja ločljivosti izboljša sličice na sekundo

AMD je nedolgo nazaj izdal nove gonilnike 19.12.2, ti pa spadajo v povsem prenovljeno programsko opremo AMD Radeon Software Adrenalin 2020 Edition.

Gonilniki vsebujejo hrpo novosti, a med njimi zagotovo izstopa Radeon Boost, ki naj bi preko dinamičnega nižanja ločljivosti izboljšal sličice na sekundo. To je precej velika poteza, a glede na testiranja spletne strani PCGamesN, zadeva drži nekaj vode.

Radeon Boost spremlja premike miške igralca in ko hitro migamo z njo, kot je to recimo med prvoosebnim streljanjem, bo program znižal ločljivost, kar naj bi izboljšalo FPS-je. AMD pravi, da nižje ločljivosti človeško oko sploh ne bo moglo opaziti in razen ekstremnih primerov, uporabnik ne bo opazil slabše grafične podobe.

Prej omenjena spletna stran je zadevo preizkusila na Overwatch igri in najnovejši gonilniki so malce izboljšali optimizacijo, ob vključenem Radeon Boostu pa so FPS-ji skočili iz 160 na kar 194. To je velik preskok, ki se bo vključil samo takrat, ko boste zelo hitro premikali miško. Nekaj vizualne degredacije je bilo opazne, a ni preveč motila med hitro akcijo.

Radeon Boost si lahko vključite v gonilnikih, pod zavihkom “Graphics”. Uporabnik lahko izbere minimalno ločljivost, ki je lahko 50%, 66,6% ali 83,3%. Zaenkrat so podprte popularne igre kot so Overwatch, Borderlands 3, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider, PUBG, Destiny 2, COD: WW2 in GTA 5.

Najnovejše gonilnike si lahko prenesete iz uradne strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime