LittleBigPlanet prihaja na PC v obliki oboževalske predelave

Serija LittleBigPlanet je nekdaj veljala za maskoto PlayStation konzol. Original je izšel za PS3 leta 2008, od takrat pa smo dobili še nekaj delov. Izvirna igra je veljala njega dni za huronsko uspešnico in trenutno na Metacriticu drži zavidljivo oceno 95. Žal se vsi nasledniki niso tako dobro odrezali in tako se je Sony leta 2014 odločil, da ne bo več delal na igrah iz te franšize.

Ker gre za eksluzivo, zadeva ni izšla nikoli na nobenemu drugemu sistemu. A PC-jaši imamo precej iznajdljive igralce in tako se zbrala oboževalska skupnost, ki bo kmalu poskrbela za predelavo na PC.

Projekt se imenuje LittleBigPlanet Restitched in je zaenkrat v alfa različici. Razvijalci pravijo, da bo projekt popolnoma brezplačen in da ne želijo na noben način stopiti na Sonyjeve prste. Kljub temu zna ta v vsakemu momentu zahtevati preklic projekta, saj jim ekskluzive na PC-ju zagotovo ne dišijo.

LittleBigPlanet Restitched bo verna predelava, ki bo držala duh originala. Poudarek je na kreativnosti igralcev, na voljo pa bo povsem nov štorijalni način, moč pa bo izdelovati povsem svoje stopnje in potem te deliti z drugimi igralci skupnosti.

Zaenkrat še ni napovedanega datuma izida, razvijalec pa je alfo verzijo prikazal v spodnjem posnetku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime