Rusi tožijo Twitch za 3 milijarde dolarjev

Eno največjih ruskih internetnih podjetij Rambler Group je te dni precej jezno na pretočno platformo Twitch. Njihov bes se je prelil celo na sodišče, saj so pred kratkim vložili tožbo, v kateri zahtevajo odškodnino v vrednosti 180 milijard rubljev oziroma okoli 3 milijarde dolarjev.

Jabolko spora so bili nelegalni prenosi v živo angleške Premiere lige. Na Twitchu naj bi se pojavilo kar 36.000 takih nelegalnih prenosov v živo, kar naj bi Rambler Group oškodovalo za tako visoko številko.

Na sodišču bo to hudo težko dokazati, saj gre navsezadnje za ameriško podjetje, ki ga ni ravno lahko tožiti na ruskih tleh. Prav tako bi morali dokazati prav vsak nelegalen prenos, to pa bi bil močno zamuden proces. Po drugi strani pa se gre za veliko denarcev, tako da je povsem možno, da bi se spustili v takšen proces.

A ruski igralci se bojijo nečesa drugega. Leta 2017 je bila namreč v Rusiji onemogočena stran DailyMotion, saj se ni zadostno odzvala na pritožbe glede avtorskih pravic iz strani podjetja Gazprom Media. Ista usoda bi znala zdaj zadeti tudi Twitch, ki je primarno mesto za druženje in socializacijo ruskih igralcev. Če bo Twitch odstranjen, potem se zna na udaru znajti tudi YouTube in tako se zna Rusija povsem zaviti v železno igričarsko zaveso.

Twitch se je na obtožbe že odzval in pravijo, da svojih uporabnikom samo omogoči dostop do platforme in da ne morejo spremljati prav vseh kršitev avtorskih pravic, ki se dnevno dogajajo na njihovi platformi. Rambler Group naj bi jim poslal samo slike nelegalnih prenosov v živo, a na njih ni nobenih datumov, pred tožbo pa jih niso niti uradno obvestili o ničemur. Odstranili so ogromno teh nelegalnih prenosov in odstranili uporabnike, a Rambler Group vseeno zahteva svoj delež odškodnine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime