Apex Legends bo naslednje leto dobil profesionalno ligo, z nagradnim skladom 3 milijonov dolarjev

Apex Legends je imel burno preteklost, kjer so se njegove številke dvigale in padale, sedaj pa se je končno nekoliko ustalil. Zaenkrat drži lepo število igričarske baze zato se je založnik EA odločil, da je čas, da ga popeljejo tudi v profesionalne e-šport vode.

Nova liga se bo imenovala Apex Legends Global Series, EA pa bo v nagradni sklad primaknil 3 milijone dolarjev. Sodelovali bodo lahko igralci iz celega sveta, ki bodo izpolnili zahteve, čakajo pa nas regionalni Challenger dogodki, Premier tekmovanja in na koncu Apex Legends Global Series Majors.

Štirje takšni dogodki se bodo odvili v letu 2020, prvi od njih pa bo potekal med 13. in 15. marcem. Ta bo imel nagradni sklad 500.000 dolarjev, na mapi pa se bo spopadlo 100, 3 članskih ekip, ki bodo tekmovale pod pravili Match Point – ekipe nabirajo točke skozi runde in ko ena grupa nabere dovolj pik, se aktivira Match Point in naslednja zmaga te ekipe poskrbi za dokončno zmago.

Naslednja dva Majorsa bosta deležna istih pravil in nagradnega sklada, četrti dogodek pa bo gostil 60 najboljših ekip, katere bodo tekmovale za nagradni sklad milijona zelencev.

Prve kvalifikacije se bodo odvile med 25. in 27. januarjem, glede pravil in urnika pa obiščite sledečo povezavo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime