League of Legends Worlds 2019 prvenstvo je naenkrat gledalo 44 milijonov gledalcev

League of Legends je danes bolj popularen kot kadarkoli prej. To je dokazalo letošnje svetovno prvenstvo Worlds, kjer se je v finalni prenos med ekipama G2 Esports in FunPlus Phoenix na višku gledanosti naenkrat vključilo 44 milijonov gledalcev.

Riot je včeraj povedal nekaj uradnih številk in te so vsekakor impresivne. Skozi 5 tednov tekmovanja in 120 tekem so gledalci zaužili preko milijarde ur vsebine.

Meta tekmovanja je bila letos raznovrsta bolj kot kadarkoli prej. Izbranih ali bannanih je bilo 99 herojev, kar je več kot leta 2018, ko je bilo takšnih herojev 90. Izmed teh so imeli največ zmag šampioni Kennen, Tahm Kench (71,4%) in Ornn (70%).

Največ solo ubojev sta dosegla Rasmus “Caps” Borregaard Winther in Kim “Khan” Dong-ha, vsak je nasprotnika sam ubil 10x. Največ škode na minuto je povzročil Zachary “Sneaky” Scuderi (615) medtem ko je največ asistenc prispeval Liu “Crisp” Qing-Song, njegova številka se je v finalu ustavila na 213.

Riot je pripravil še vzdušni video, ki lepo zajame vse pomembne dogodke letošnjega prvenstva . Se vidimo naslednje leto, ko bo prvenstvo potekalo na Kitajskem, s finalom v Šanghaju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime