NVIDIA uradno najavila PhysX 5.0

Ste vedeli, da so včasih obstajali plani, kjer bi poleg grafične morali igričarji kupovati še eno dodatno kartico? Ta bi skrbela za premlevanje fizičnih učinkov, imenovala pa bi se PhysX. Nekaj takšnih kartic je nato tudi izšlo, žal pa se zadeva ni prodajala najbolje.

A NVIDIA je v zadevi videla potenciala, tako da je kupila podjetje ter njihovo licenco do razvoja te tehnologije. Odpravili so zahtevo po fizični komponenti in jo raje ponudili v obliki programske opreme. PhysX je tako postal knjižica datotek, katera spominja na DirectX in včeraj je prišla najava o izidu že pete generacije.

PhysX 5.0 bo prinesel cel kup izboljšav in nekaj pomembnih novosti. Videli bomo napredek pri deformaciji teles, močno izboljšano pa naj bi bilo tudi simuliranje vode. Prav tako se lahko veselimo bolj realističnega obnašanja blaga ali raznih vrvi, vse te novosti pa si lahko ogledate v spodnjemu napovedniku.

Zadeva vsekakor izgleda impresivno in bo izšla ravno prav za naslednjo generacijo konzol, katere očitno ne bodo prinesle samo boljše grafične podobe ampak tudi boljšo fiziko.

PhysX 5.0 bo izšel enkrat v 2020.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime