Vdrli so v spletno stran Nexus Mods in prišli do informacij majhnega dela uporabnikov

Spet je čas za menjavo gesla. Tokrat se je na tarči znašla spletna stran Nexus Mods, ki jo pozna vsak PC igričar, ki si je kdaj zaželel za svoje igre sneti kakšne modifikacije.

Do podatkov naj bi se dokopala “potencialno nevarna tretja stranka”, ki je dobila vpogled v e-mail naslove ter do zaščitenih gesel. Osebje se je na vdor hitro odzvalo in varnostno luknjo zakrpalo, a ne morejo garantirati, da se ni zgodil še nadaljnji vdor do podatkov. Prav tako ne morejo svojim uporabnikom zagotoviti, da ta varnostna luknja ni bila izkoriščena v preteklosti.

Nexus že dolgo dela na novi platformi, ki naj bi bolje zaščitila gesla svojih uporabnikov in četudi hekerji izmaknejo zavarovana gesla iz stare platforme, bodo ta že zastarela na novi.

Uporabnike zato naprošajo, da se iz spletne strani odjavijo in nato ponovno prijavijo, saj se bodo samo tako računi prenesli na novo platformo. Seveda se priporoča, da zamenjate geslo in omogočite dvostopni avtorizacijski proces.

Ni še jasno, zakaj je Nexus potreboval en mesec, da so sporočili ta vdor na svoje strežnike, še bolj pa nam je čudno, da svojih uporabnikov niso obvestili preko e-poštnih sporočil.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime