Fallout 76 je izšel več kot leto nazaj a ima trenutno večje probleme s hekerji in goljufivci kot na začetku

Fallout 76 nas je zabaval skozi celotno leto 2019 in je razvijalcu Bethesdi zapisal kar pošteno črno piko v njihov katalog precej uspešnih iger. Špil se je od začetka kopal v velikih težavah, ki so letele na hroščavost celotnega izdelka.

Igra je izšla oktobra 2018 in čeprav bi človek misli, da so v temu času zakrpali naslov in ga naredili dejansko igralnega, se je Fallout 76 sedaj znašel pod novimi udarci. Očitno vsebuje igra ogromne varnostne luknje, saj so se na njo v preteklih dneh spravili hekerji. Ti so razvili orodje, ki je lahko v igri spočela praktično vsako stvar, ki so si jo zaželeli. Tako so lahko v špil vnesli legendarne predmete, uspelo pa jim je celo vnesti objekte in NPC-je iz Fallouta 4! Spodaj lahko vidite letečo ladjo Prydwen Brotherhooda.

Bethesda je za krpanje teh lukenj potrebovala par dni, v temu času pa je bila ekonomija igre precej razdrobljena, saj so igralci iz zraka v inventar pričarali najmočnejše predmete. A sedaj se je pojavila nova ranljivost.

Goljufivci vam lahko sedaj iz inventarja izmaknejo vsak predmet, pa naj so to orožja, oklepi ali pa karkoli že nosite s sabo. Edine stvari, ki so varne je vaš scrap in denarna valuta caps. Ta hack se je pojavil na vseh javnih strežnikih in za krajo vaših predmetov je dovolj, da se goljufivcu izrišete na zaslonu. Kako zadeva izgleda v akciji si lahko ogledate na spodnjemu posnetku.

Bethesda tega zaenkrat še ni zakrpala, tako da bodite igralci ekstra previdni pri igranju ali pa svoje avanture začasno preselite na zasebne strežnike.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime