Alienware spočel PC različico Nintendo Switch konzole

Podjetje Dell oz njihova znamka Alienware je enkrat zagotovo držalo sestanek v sejni sobi, kjer so se poskušali domisliti kakšnih novih idej glede razvoja novih izdelkov. Potem, ko je v sobi 15 minut vladala nepredirna tišina, se je nek pripravnik nagnil s stolom naprej, v očeh mu je vladal napet pogled in pravkar posrkani požirek kave mu je počasi stekel iz ust nazaj v skodelico. Nato se je vstal in vsem prisotnim izrekel: “Dečki, kaj pa če bi mi naredili Nintendo Switch, samo da je to prenosni PC?” Sledilo je instantno vriskanje veselja, tipa pa so takoj povišali v vodjo razvoja.

No, vsaj tako si jaz predstavljam njihov sestanek, kateri je izrodil idejo o prenosni PC konzoli, katero Alienware imenuje zaenkrat Concept UFO.

To je predstavil na letošnjemu sejmu CES 2020 v Las Vegasu in zadeva je zaenkrat samo v prototipni fazi. A gre za hudo zanimiv izdelek, ki spravi celoten PC v majhno kompaktno obliko, katera seveda precej spominja na Nintendo Switch.

In Concept se tudi po obnašanju od svojega vzornika ne razlikuje. PC lahko priklopimo v postajo in igranje preselimo na televizor ali pa nanj priklopimo snemljive kontrolerje in naša zabava lahko postane mobilna. Podprto je tudi povezovanje preko Bluetootha, tako da lahko gor priklopimo miško in tipkovnico, če se nam slučajno zahoče hitre strelske akcije.

Bere se kot hudo pripravna zadeva, a porajajo se pomembna vprašanja. Predvsem bo zanimivo videti, koliko bodo zdržale baterije v mobilnem načinu in kakšna je sploh teža takšne naprave. Vprašljivo je tudi kakšno grafično podobo bo zadeva sposobna izrisati in kakšno bo hlajenje. Ter tu je nazadnje še seveda cena.

Alienware pravi, da je to polnopravni PC, ki poganja Windows 10 in da od njega lahko pričakujemo vse, česar je zmožen tudi navadni računalnik.

Koliko je v temu resnice bo izvedeli nocoj ob 19.00, ko se bo zgodila tudi uradna predstavitev. Prenos v živo lahko spremljate preko sledeče povezave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime