Moja novica

Facebook

Instagram

Youtube

Discord

Hitrost

AMD FreeSync monitorji se bodo sedaj delili na Premium in Premium Pro različice

Včasih je bila pri nabavi monitorja pomembna samo velikost in ločljivost, stručkoti pa so pogledali še omogočene priklope ter morebiti osveževalno frekvenco.

A danes mora biti kupec pri izbiri svojega prikazovalnika pozoren na marsikaj. Poleg prej naštetih pritiklin mora pogledati še kakšen panel vsebuje monitor, če je podprta HDR tehnologija in če zaslon podpira bodisi FreeSync ali pa G-Sync tehnologijo.

Slednje je precej pomembna zadeva in omogoča čisto, “netrgano” sliko, a za izkoristek te tehnologije morate posedovati ustrezno grafično kartico. Če pri vas v škatli biva Nvidia, potem so za vas pravi G-Sync monitorji, pripadniki AMD kluba pa boste morali poseči po FreeSync rešitvah.

AMD se zaveda, da na temu področju vlada nekoliko zmede in so se odločili zadevo malce poenostaviti. A zdi se, da so morda pri temu zadevo še bolj zakomplicirali.

Uvedli bodo namreč dve novi oznaki za FreeSync prikazovalnike, ki so višje kvalitete od tistih osnovnih.

FreeSync oznaka bo še vedno ostala, veljala pa bo za monitorje, ki bodo omogočali netrgano sliko, z nizkim utripanjem in nizko latenco.

Na drugi stopnji pa se bodo pojavili monitorji z oznako FreeSync Premium. Ti bodo vsebovali vse prej naštete pritikline, a bodo poleg tega ponujali vsaj 120 Hz osveževalno frekvenco pri FHD ločljivosti.

Na koncu pa bo stala oznaka FreeSync Premium Pro, ta pa bo veljala za zaslone, ki bodo vsebovali vse prej naštete lastnosti, poleg tega pa bo prisotna še podpora za HDR prikazovanje.

Nove oznake naj bi AMD vpeljal kmalu, a zaenkrat še nimamo točnega datuma.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Steam v čast praznovanja kitajskega novega leta gosti novo razprodajo

Nekaj časa nazaj smo vam obljubili, da Steam pripravlja novo razprodajo, ki bo iz vas poskušala izcuzati še tiste zadnje zlatnike, ki...

Disco Elysium prejel Hardcore igralni način, ki naredi igro močno težjo

Disco Elysium sem nedolgo nazaj opisal in ob svoji igralni sem strašansko užival. Špilu malce zamerim, saj ima tako napredno oblikovane dialoge,...

Priljubljeni YouTuber Linus razmišlja o upokojitvi

Morda najbolj popularni tehnološki navdušenec na internetu Linus Sebastian je včeraj spočel prenos v živo, kjer je povedal par težkih zadev.

Epic Games ta teden podarja igro The Bridge, naslednji teden pa je na vrsti Farming Simulator 19

Nov teden, nova brezplačna igra na Epic Games trgovini. Prejšnji teden smo se v zastonjski obliki poigrali z igro Horace, danes pa...

Govorice o predelavi Knights of the Old Republic zopet oživele

Dvojec iger Knights of the Old Republic je den tistih izdelkov, ki bi si zagotovo zaslužil predelavo v bolj moderno preobleko. Originalni...

Povezane novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!