AMD FreeSync monitorji se bodo sedaj delili na Premium in Premium Pro različice

Včasih je bila pri nabavi monitorja pomembna samo velikost in ločljivost, stručkoti pa so pogledali še omogočene priklope ter morebiti osveževalno frekvenco.

A danes mora biti kupec pri izbiri svojega prikazovalnika pozoren na marsikaj. Poleg prej naštetih pritiklin mora pogledati še kakšen panel vsebuje monitor, če je podprta HDR tehnologija in če zaslon podpira bodisi FreeSync ali pa G-Sync tehnologijo.

Slednje je precej pomembna zadeva in omogoča čisto, “netrgano” sliko, a za izkoristek te tehnologije morate posedovati ustrezno grafično kartico. Če pri vas v škatli biva Nvidia, potem so za vas pravi G-Sync monitorji, pripadniki AMD kluba pa boste morali poseči po FreeSync rešitvah.

AMD se zaveda, da na temu področju vlada nekoliko zmede in so se odločili zadevo malce poenostaviti. A zdi se, da so morda pri temu zadevo še bolj zakomplicirali.

Uvedli bodo namreč dve novi oznaki za FreeSync prikazovalnike, ki so višje kvalitete od tistih osnovnih.

FreeSync oznaka bo še vedno ostala, veljala pa bo za monitorje, ki bodo omogočali netrgano sliko, z nizkim utripanjem in nizko latenco.

Na drugi stopnji pa se bodo pojavili monitorji z oznako FreeSync Premium. Ti bodo vsebovali vse prej naštete pritikline, a bodo poleg tega ponujali vsaj 120 Hz osveževalno frekvenco pri FHD ločljivosti.

Na koncu pa bo stala oznaka FreeSync Premium Pro, ta pa bo veljala za zaslone, ki bodo vsebovali vse prej naštete lastnosti, poleg tega pa bo prisotna še podpora za HDR prikazovanje.

Nove oznake naj bi AMD vpeljal kmalu, a zaenkrat še nimamo točnega datuma.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Bo znani Game of Thrones igralec res prevzel naslovno vlogo v seriji The Last of Us?

Se morda spomnite igre The Last of Us Part II? Da, to je tisti naslov, ki je bil ob izidu deležen toliko...

Bivša YouTube moderatorka toži Google, saj ji je služba pošteno načela duševno zdravje

Ko pomislimo na najhujše službe na svetu se nam pred oči prikradejo različne podobe. Sam se velikokrat spomnim na posnetek nekega ubogega...

RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition je brezplačen na Epic Games trgovini

Pisali smo že o tem, da je upraviteljska strategija zabaviščnih parkov RollerCoaster Tycoon 3 nenadoma skrivnostno poniknila iz prodajnih polic Steama. Kasneje...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!