AMD FreeSync monitorji se bodo sedaj delili na Premium in Premium Pro različice

Včasih je bila pri nabavi monitorja pomembna samo velikost in ločljivost, stručkoti pa so pogledali še omogočene priklope ter morebiti osveževalno frekvenco.

A danes mora biti kupec pri izbiri svojega prikazovalnika pozoren na marsikaj. Poleg prej naštetih pritiklin mora pogledati še kakšen panel vsebuje monitor, če je podprta HDR tehnologija in če zaslon podpira bodisi FreeSync ali pa G-Sync tehnologijo.

Slednje je precej pomembna zadeva in omogoča čisto, “netrgano” sliko, a za izkoristek te tehnologije morate posedovati ustrezno grafično kartico. Če pri vas v škatli biva Nvidia, potem so za vas pravi G-Sync monitorji, pripadniki AMD kluba pa boste morali poseči po FreeSync rešitvah.

AMD se zaveda, da na temu področju vlada nekoliko zmede in so se odločili zadevo malce poenostaviti. A zdi se, da so morda pri temu zadevo še bolj zakomplicirali.

Uvedli bodo namreč dve novi oznaki za FreeSync prikazovalnike, ki so višje kvalitete od tistih osnovnih.

FreeSync oznaka bo še vedno ostala, veljala pa bo za monitorje, ki bodo omogočali netrgano sliko, z nizkim utripanjem in nizko latenco.

Na drugi stopnji pa se bodo pojavili monitorji z oznako FreeSync Premium. Ti bodo vsebovali vse prej naštete pritikline, a bodo poleg tega ponujali vsaj 120 Hz osveževalno frekvenco pri FHD ločljivosti.

Na koncu pa bo stala oznaka FreeSync Premium Pro, ta pa bo veljala za zaslone, ki bodo vsebovali vse prej naštete lastnosti, poleg tega pa bo prisotna še podpora za HDR prikazovanje.

Nove oznake naj bi AMD vpeljal kmalu, a zaenkrat še nimamo točnega datuma.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime