Intel prvič prikazal delovanje svojega novega grafičnega čipa Xe DG1

Že nekaj časa vemo, da se bo tudi Intel spravil v proizvodnjo svojih lastnih grafičnih kartic in tako bo kmalu pričel meriti mišice z AMD-jem in NVIDIO.

Njihova grafična kartica Xe je zaenkrat zavita v nepredirno temo skrivnosti in upali smo, da bo Intel na letošnji konferenci CES 2020 v Las Vegasu prikazal kakšne nove informacije.

No, to se je uresničilo, a samo na pol. Intel je namreč prvič prikazal delovanje svojega grafičnega čipa Xe DG1, a gre za mobilno različico in ne tisto samostojno, ki bi jo lahko namestili v naše namizne računalnike.

Vseeno pa je zadeva zanimiva. Po besedah proizvajalca naj bi Xe DG1 grafični čip dostavil enkrat boljšo optimizacijo od grafičnih čipov, ki se trenutno nahajajo v Ice Lake prenosnikih. To je dobra novica za tiste, ki svoje igralne seanse radi prenašate naokoli v svoji torbi. A vprašanje ostaja, koliko je na temu res resnice.

Intel je namreč na odru pokazal prvi igralni posnetek igre Destiny 2, ki je tekla na Xe DG1 procesorju in vidimo lahko, da je igra med igranjem zabeležila kar nekaj padcev sličic na sekundo. To je še posebej čudno, saj Destiny 2 velja za eno bolje optimiziranih iger in je takšno štekanje precej slaba voda na mlin izdelka, ki bi nas moral navdušiti.

Datum izida zaenkrat še ni potrjen, upamo pa, da se kaj zgodi še v letu 2020.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!