Kitajščina postala najbolj popularen jezik na Steamu

Razvijalec Valve je na svoji platformi Steam tudi ta december izpeljal tradicionalno strojno raziskavo glede svojih uporabnikov.

Ta je razkrila nekaj zanimivih podatkov. Nepresenetljivo je najbolj uporabljan operacijski sistem Windows 10, ki ga uporablja 61% igralcev. Skoraj polovica uporabnikov drži vsaj 16 GB pomnilnika, najbolj popularna grafična kartica pa je NVIDIA GTX 1060. Bolj podrobne podatke si lahko pregledate na uradni strani ankete.

Oculus Rift je še vedno najbolj popularna VR naprava in zanimivo bo videti, če se bo to spremenilo v letošnjemu letu, ko izide Valvov lastni Index ter njihova igra Half-Life: Alyx.

A morda najbolj presenetljivi podatek je dejstvo, da je najbolj uporabljani jezik na platformi postala kitajščina. Pred tem je na vrhu vedno vladala angleščina, a leto 2019 je doživelo močno porast kitajskih uporabnikov in po novem Simplified Chinese uporablja 37,87% uporabnikov, Angleži pa so (smo) zdrsnili na samo 30,43% odstotni delež uporabnikov.

Kitajci so samo v decembru splezali po lestvici za 14,4% in še vedno se ne ve, ali gre morebiti za napako v delovanju ankete. A vsekakor ne gre zanemariti, da so Kitajci velik del Steam populacije. To je glede na vsesplošno cenzuro Kitajske precej zanimiv podatek, saj je Steam ena od stvari, ki začuda še niso bile pri njih prepovedane. Kitajci tako navdušeno prenašajo špile iz platforme in predvideva se, da je kar polovica PUBG igralne baze prihaja iz Kitajske.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime