Prebivalci ameriškega mesta kupili več kot 3.000 $ vredno napravo, preko katere bodo lahko izvohali marihuano

Ameriška zvezna država Michigan je leta 2018 sprejela zakon, ki je legaliziral domače vzgajanje marihuane. A to je za sabo potegnilo en velik problem smradu, to pa dokazuje malo mestece Bessemer City.

Ta je od sprejetja zakona doživel znaten dvig prebivalstva. Navdušenci nad marihuano namreč pri njih kupujejo hiše in nato doma vzgajajo priljubljeno rastlino. A to je nad prebivalce mesta, ki šteje vsega 1.905 ljudi, spustilo veliko nadlogo v obliki smradu.

Ta je še posebej prisoten med toplejšimi meseci ko marihuana cveti, to obdobje pa lahko traja nekaj mesecev.

Občinski svet se je sedaj odločil za nakup posebne, čeprav malce bizarne naprave Nasal Ranger. Ta uporabniku omogoči, da preko vonja izsledi različne smradove, v temu primeru bo uporabljena za lovljenje nasadov marihuane.

Kot pravi člani občinskega sveta ima pri njih vsak pravico do vzgajanja marihuane, a morda biti pri temu obziren do sosedov. Nekateri prebivalci se pritožujejo, da zaradi intenzivnega vonja ne morejo več posedati na vrtu in vonj je moteč povsod po mestu. Nasal Ranger bo tako pomagal pri oblikovanju odloka oz. pravnega akta, ki bi gojenje in s tem vonj spravil v normalne pogoje.

Zanimivo je, da je bila naprava že enkrat uporabljena in sicer leta 2013 v zvezni državi Denver. Mimogrede, ne morem biti edini, ki ga ta naprava spomni na tisto, ki jo je v seriji Futurama izumil profesor Farnsworth?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime