PlayStation igralci so za igro desetletja izglasovali The Last of Us

Verjetno imate že poln kufer vseh teh lestvic iger leta, ki so ob koncu 2019 zavladale vsem naslovnicam spletnih cajtengov. Zdaj že vemo, da je za igro leta bil izglasovan Sekiro: Shadows Die Twice, a leto 2020 je prineslo še nekaj drugega.

To je takšna lepa okrogla številka in je ravno pravšnja, da smo se igričarji malce usedli in se zamislili, kaj je bila najboljša igra zadnjega desetletja.

Ravno to vprašanje je zastavil Sony in na PlayStation blogu je potekala raziskava, kjer so lahko igralci lahko glasovali za svojo najljubšo igro, ki je v zadnjemu desetletju izšla za PlayStation sisteme.

Po tisočih preštetih glasovih je bilo razglašenih prvih 20 najboljših naslovov in na vrhu se je pojavila PlayStation ekskluziva The last of Us. Odkrito rečeno bi se pisec teh vrstic verjetno odločil isto, saj je The Last of Us ena mojih najljubših iger, če ne morda celo najljubša. Moram se spomniti, da enega teh dneh spišem recenzijo, še preden letos dobimo nadaljevanje Part II.

Srebrno medaljo si je prislužil odlični God of War, bronasto kolajno pa je dobil The Witcher 3: Wild Hunt, ki je med igrami, ki so izšle tudi na drugih sistemih, na najvišjemu mestu.

Zanimivo je, da je Fortnite, kljub svoji popularnosti, končal šele na 18. mestu.

PlayStation 4 je imel res celo paleto zanimivih ekskluziv in je na temu področju gladko premagal konkurenta Xbox One. Upamo, da bo bitka naslednje-generacijskih konzol bolj izenačena, saj imamo od tega kupci lahko samo korist.

  1. The Last of Us
  2. God of War
  3. The Witcher 3: Wild Hunt
  4. Grand Theft Auto V
  5. Red Dead Redemption II
  6. The Elder Scrolls V: Skyrim
  7. Horizon Zero Dawn
  8. Bloodborne
  9. Uncharted 4: A Thief’s End
  10. Marvel’s Spider-Man
  11. Persona 5
  12. Dark Souls
  13. Call of Duty: Black Ops II
  14. NieR: Automata
  15. Death Stranding
  16. Red Dead Redemption
  17. Mass Effect 2
  18. Fortnite
  19. Batman: Arkham City
  20. Resident Evil 2

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime