Danes je konec uradne podpore za Windows 7

No, pa smo uradno prišli do konca življenjske dobe najbolj popularnega operacijskega sistema v zgodovini, Windows 7.

Ta je izšel leta 2009 in zaradi svoje podobe, hitrosti in uporabnosti hitro zavzel srca uporabnikov ter popravil slab vtis, ki ga je Microsoft pustil s sedaj že pozabljenimi Okni Vista.

Po enajstih letih krpanja varnostnih lukenj in popravkov je prišel čas, da se poslovimo od sedmice. Microsoft bo namreč danes uradno zaključil podporo tega operacijskega sistema, tako da boste obstoječi uporabniki postali bolj ranljivi na morebitne hekerske napade.

Uporabniki Professional ali pa Enterprise različic Oken lahko dokupijo dodatno podporo za naslednja tri leta, a to seveda ne bo zastonj. Kaj takšnega bi se splačalo samo kakšnim podjetjem, ki držijo posebno programsko opremo, katera je kompatibilna samo z Windows 7. Vsem ostalim se priporoča nadgradnja na Windows 10 in Microsoft še vedno omogoča brezplačne nadgradnje vsem uporabnikom Windows 7 ali Windows 8 sistemov. Vse kar morate storiti je, da sledite sledeči povezavi in nato sledite navodilom inštalacije in na koncu boste dobili povsem nova in sijoča Okna 10.

Microsoft bo danes prav tako zaključil podporo za Windows Server 2008, 13. oktobra pa bo konec tudi krpanja varnostnih lukenj za Office 2010. Tudi tam boste morali nadgraditi svoja pisarniška orodja ali pa preklopiti na naročniški model Office 365.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime