GTA 4 zaradi zaščite GFWL ni več mogoče kupiti na Steamu

Če ste si morda zaželeli novih avantur našega balkanskega junaka Niko Bellica v igri Grand Theft Auto 4, ste trenutno v škripcih. Čeprav je igra še vedno na voljo na Steamu, je trenutno nakup nemogoč, vse to pa je posledica zloglasne zaščite Games For Windows Live.

Ta je bila leta nazaj prava nadloga in Microsoft jo je po vseh pritožbah leta 2013 vendarle upokojil. Tako novi naslovi zadeve niso več vsebovali, a problem je ostal v igrah, ki so GFWL že imele vgrajen.

Za takšne izdelke je moral vsak razvijalec ročno odstraniti zaščito in celotno zadevo posodobiti na bolj moderen sistem kot ga denimo ponuja Steam. To je denimo naredil FromSoftware za originalni Dark Souls ali pa založnik 2K s svojo serijo Bioshock iger.

GFWL je bil tako postopoma izbrisan iz praktično vseh bolj pomembnih iger, a razvijalcu Rockstar se očitno v sedmih letih ni dalo v problem vložiti niti kančka truda in tako so sedaj naleteli na blokado prodaje na Steamu.

V izjavi za javnost so zapisali, da za to različico igre ni več mogoče proizvajati dodatnih ključev, zato špila trenutno na Steamu ni mogoče kupiti. Zato zaenkrat raziskujejo druge poti za distribucijo igre na PC-ju, morebitnim kupcem pa ne ostane drugega kot pa čakanje. Če si igro že lastite na Steamu, bo vaša izkušnja ostala nemotena še naprej.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime