Sony bo tudi letos manjkal na sejmu E3 2020

Sejem igričarstva E3 je dolgo veljal za tisti glavni dogodek, na kateremu so vsi večji založniki in razvijalci prikazali svoje prihajajoče projekte in zadeva je bila za igralce pravi festival res zanimive vsebine.

Žal pa so zlati časi tega dogodka nekoliko zamrli. Založniki se namreč raje odločajo za držanje svojih konferenc in to je na nek način tudi logično. Tako lahko vso pozornost usmerijo samo nase, namesto da bi si isti dan delili s konkurentom, poleg tega je zadeva cenejša, če samo narediš prenos v živo, namesto da postavljaš ogromen oder in nanj morebiti zvabiš še kako slavno osebnost, katera bi nato predstavila tvojo igro.

Sony se je zato že lani odločil, da se E3 dogodka ne bo udeležil in njihova odsotnost je opazno manjkala. Žal so se za isto potezo odločili tudi letos, tako da boste na odru zaman iskali PlayStation igre.

To je velika škoda, saj bi bil ravno letošnji dogodek lahko močno eksploziven. Konec leta 2020 nas namreč čakata novi konzoli Sonya in Microsofta, zato bi lahko ravno na temu dogodku napovedali najnovejše igre in tako dodobra razplamteli vojno konzol.

Sony bo tako raje naredil vrsto svojih dogodkov, ki jih poznamo pod imenom State of Play, zagotovo pa načrtujejo tudi večjo konferenco glede svoje konzole PlayStation 5.

Ena dobra novica pa je, da bo Microsoft na sejmu vsekakor prisoten. To je napovedal kar predsednik Xbox divizije, Phil Spencer, ki je leto 2020 označil za mejnik njegove ekipe.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition je brezplačen na Epic Games trgovini

Pisali smo že o tem, da je upraviteljska strategija zabaviščnih parkov RollerCoaster Tycoon 3 nenadoma skrivnostno poniknila iz prodajnih polic Steama. Kasneje...

RuneScape po skoraj dvajsetih letih prihaja na Steam

Ko se kak MMO igralec bobna po prsih in okoliškim igralcem razlaga, da je veteran tega žanra, saj je svojo kariero začel...

Amazon najavil svoj pretočni servis iger Luna

Zdi se, da se bo igranje v naslednji generaciji korenito spremenilo in ostareli igričarji, ki se še spomnimo nameščanja iger iz spraskanih...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!