Sony bo tudi letos manjkal na sejmu E3 2020

Sejem igričarstva E3 je dolgo veljal za tisti glavni dogodek, na kateremu so vsi večji založniki in razvijalci prikazali svoje prihajajoče projekte in zadeva je bila za igralce pravi festival res zanimive vsebine.

Žal pa so zlati časi tega dogodka nekoliko zamrli. Založniki se namreč raje odločajo za držanje svojih konferenc in to je na nek način tudi logično. Tako lahko vso pozornost usmerijo samo nase, namesto da bi si isti dan delili s konkurentom, poleg tega je zadeva cenejša, če samo narediš prenos v živo, namesto da postavljaš ogromen oder in nanj morebiti zvabiš še kako slavno osebnost, katera bi nato predstavila tvojo igro.

Sony se je zato že lani odločil, da se E3 dogodka ne bo udeležil in njihova odsotnost je opazno manjkala. Žal so se za isto potezo odločili tudi letos, tako da boste na odru zaman iskali PlayStation igre.

To je velika škoda, saj bi bil ravno letošnji dogodek lahko močno eksploziven. Konec leta 2020 nas namreč čakata novi konzoli Sonya in Microsofta, zato bi lahko ravno na temu dogodku napovedali najnovejše igre in tako dodobra razplamteli vojno konzol.

Sony bo tako raje naredil vrsto svojih dogodkov, ki jih poznamo pod imenom State of Play, zagotovo pa načrtujejo tudi večjo konferenco glede svoje konzole PlayStation 5.

Ena dobra novica pa je, da bo Microsoft na sejmu vsekakor prisoten. To je napovedal kar predsednik Xbox divizije, Phil Spencer, ki je leto 2020 označil za mejnik njegove ekipe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime