BioWare po dolgemu času omenil Mass Effect – se nam pripravlja predelava?

Mass Effect serijo imam rad. Te dni bolj redko najdeš znanstveno-fantastične RPG-je z zanimivimi spremljevalci in dobro štorijo, zato sem v Mass Effect njega dni ugriznil kot ponorela piranha.

Prva dva dela sta še danes priporočljiva za preigravanje, medtem ko je trojka malce spolzela po lestvici kvalitete. A skupno vzeto celotna trilogija poskrbi za ure in ure zabave, vsa vaša dejanja pa pomembno vplivajo na nadaljnje dogodke, saj lahko med posameznimi naslovi prenašamo shranjene pozicije.

Po nekajletnemu mirovanju je Bioware poskušal ponovno obuditi znamko s povsem novim nadaljevanjem Andromeda, a žal je ta pogorel tako močno, da se je založnik EA odločil celotno franšizo poslati za nekaj let na hladno. Igra se jim je tako zamerila, da so celo preklicali vse načrtovane DLC-je in zdi se, da bi tako razvijalec kot založnik najraje pozabila, da se je Andromeda sploh kdaj rodila.

A čas celi rane in BioWare je po dolgemu času na Twitterju ponovno omenil Mass Effect.

Objava sicer ni nič posebnega, a morda nekaj vendarle pomeni. Video prikaže uvodno sekvenco prvega dela, kjer nam tekst razloži pomembnost ogromnih potovalnih sistemov Mass Relays in kaj so ti pomenili za našo civilizacijo. Na koncu se izriše še naslovnica enke in to je v bistvu to.

Zakaj torej BioWare nenadoma kaže prvi del franšize?

Vse skupaj morda ne pomeni nič, je pa možno, da bi objava nakazovala na nekakšno predelavo prvega dela. Oboževalci že dolgo časa prosijo za posodobitev prvih treh delov, saj celotne trilogije na PlayStation 4 sploh ni možno igrati. Možno je tudi, da nas čaka predelava za Nintendo Switch, kar je zadnje čase postalo moderno pri praktično vseh razvijalcih.

Zadnje govorice pravijo, da je pri Biowaru v zgodnji stadij razvoja stopilo pravo nadaljevanje Mass Effect franšize, a to je zagotovo še daleč stran in dvomimo, da bi že sedaj pričeli z draženjem. Studio je trenutno povsem osredotočen na izdelavo Dragon Age 4, ki naj bi, vsaj tako upa BioWare, razvijalcu zopet povrnil ugled, potem ko sta tega v zelo slabo luč spravila Andromeda in Anthem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime