VR sistem Index sedaj povsod razprodan

Ko je razvijalec Valve najavil povsem svoj virtualni sistem, imenovan Index, je igričarska publika pričakovala, da bodo zraven dodali še kakšno igro, ki bi sistem prodajala kot vroče žemljice.

To se je z najavo igre Half-Life: Alyx tudi zgodilo, Valve pa je zraven dodal še bonus, saj je vsak novopečeni lastnik Index sistema prejme igro Alyx povsem brezplačno.

Valvova VR naprava je hitro splezala na vrh prodajne lestvice in kmalu so se na Steamu začele pojavljati težave z dobavo. Najprej je to veljalo za ZDA in Kanado in kupci so začeli opažati velik zamik pri dostavi. Zahteva za VR napravami je očitno presenetila tudi samega razvijalca in ta je začel pospeševati proizvodnjo.

A očitno te ni pohitril dovolj, saj spletna stran Road to VR sedaj poroča, da Index sistema ni mogoče več kupiti na Steamu, ne glede na to, v kateri regiji se nahajate. In to preverjeno drži, ob obisku trgovine nas namesto prenosa izdelka v košarico čaka samo zavihek “Obvesti me”, ki nas opozori, takrat ko bo VR naprava spet na voljo.

Valve je sporočil, da pridno delajo na dobavi in da upajo, da bo Index moč spet kupiti v trgovini, še preden izide Half-Life: Alyx, ta pa ima zaenkrat napovedan izid za nekje v marcu.

Dobra novica je, da bo špil deloval tudi na drugih VR sistemih, a za polni izkoristek boste potrebovali Index kontrolerje, ki vam omogočajo premikanje vsakega prsta posebej.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime