Indie razvijalec zabeležil porast prodaje, potem ko je svojo igro objavil na torrent strežnikih

Dangers Gazers je indie igra na Steamu, ki se morda ne razlikuje pretiroma od vse konkurence. A vseeno ta barvasti naslov vsebuje precej unikatnega razvijalca, ki se je odločil igro ponuditi na torrent strežniku The Pirate Bay, tako da jo je lahko preizkusil čisto vsak.

Igra drugače stane na Steamu 10 €, a razvijalec Shota Bobokhidze se zaveda, da nima vsak toliko denarja za igre. Svojo potezo je razložil na Redditu, povedal pa je, da obstajajo ljudje, ki si igre ne morejo privoščiti ali pa jo pred nakupom najprej želijo preizkusiti. Zato je na PirateBay naložil zadnjo različico igre, katera ne vsebuje Steam zaščite in igralci lahko tako za začetek igranja samo dvakrat kliknejo izvršno datoteko.

Njegova edina prošnja je, da mu morda, če ste v Danger Gazers uživali, namenite kakšen fičnik – bodisi preko nakupa v Steamu ali pa preko donacije.

In poteza se mu je obrestovala. Razvijalec pravi, da je zabeležil ogromno porast prodaje, ki je bila celo za 400% višja od tiste ob izidu. Dobil je tudi kar nekaj donacij in e-mail sporočil zahvale od igralcev, ki so si Dangers Gazers prenesli iz torrent strežnika.

Žal številke na Steamu še vedno niso visoke. SteamCharts kaže, da je bilo na višku igralnosti prisotnih vsega 7 igralcev, kar je grozno videti pri frišnemu indie razvijalcu. Recenzije na Steamu so pozitivne in upamo, da razvijalcu v bodočih dneh vsaj malce naraste prodaja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime