Microsoft ponuja prenovljeni Edge, kateri je postal praktično Chrome

“Če jih ne moreš premagati, se jim pridruži”, je precej znani izrek in je nekaj, česar se je oprijel Microsoft pri svoji novi verziji njihovega Edge brskalnika.

Microsoft na področju brskalnikov že leta bije vojno z Googlom in Mozzilo, a njihov Internet Explorer in kasneje Edge nikakor nista uspela prepričati uporabnikov, pa čeprav je to edini brskalnik, ki ga dobimo vključenega ob sveži namestitvi Windowsov.

Na koncu je prišel do spoznanja, da konkurentov na stari način ne bo mogel pokopati, zato je novo različico zasnoval okoli odprtokodnega Chromiuma, kateri je temelj popularnega Chroma.

Novi Edge je tako hitrejši in precej bolj podoben Chromu. V bistvu bi moral nepozorni uporabnik dvakrat dobro pogledati, saj na prvi pogled in otip med brskalnikoma ni večjih razlik. No, seveda bi opazil da nekaj ne štima, ko bi poskušal uporabiti iskanje in bi ga namesto Googla pozdravil Bing iskalnik.

Ena od večjih razlik so aplikacije. Nekatere spletne strani lahko namreč namestimo kot aplikacije in to lahko storimo preko preprostega klika v stranskemu meniju. Prisotna je tudi funkcija zbirk, kjer lahko različne spletne strani grupiramo v svoje skupine, a zadeva zaenkrat še ni podprta.

Če vas novi Edge zanima, si ga lahko že sedaj prenesete preko sledeče povezave, Microsoft pa ga bo v prihajajočih tednih ponudil za prenos tudi preko Windows posodobitve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime