Cyberpunk 2077 prestavljen za skoraj pol leta

Slabe novice za vse tiste, ki ste nameravali to pomlad zaživeti v novi RPG avanturi razvijalca CD Projekt RED. Njihova igra Cyberpunk 2077 je namreč doživela znaten zamik in jo bomo lahko preigravali šele 17. septembra.

Razvijalec je novico sporočil preko Twitterja, v objavi pa je napisal razlog zamude. Kakor pravijo je trenutno špil v stanju, kjer je povsem igralen od začetka do konca, a potrebno je narediti še ogromno dela. Cyberpunk 2077 je namreč tako kompleksen naslov, da potrebuje ogromno pozornosti in ekipa potrebuje še par dodatnih mesecev za poliranje in popravljanje hroščev.

Samo to jim bo omogočilo dostaviti tisti najboljši izdelek, ki ga imajo zamišljenega. Kar je povsem v redu, raje imamo na koncu res dober izdelek, kot pa nek umazan diamant, ki je sicer igralen, a ga mažejo hrošči in nedelovanje igralnih sistemov.

CDPR je nato na novinarski konferenci povedal še par informacij. Čeprav je razvojna ekipa dobila par mesecev dihanja, to ne pomeni, da se bo studio izognil dolgim delovnim dnem. “Crunch” pomeni v industriji programiranja tista finalna faza izdelka, ko je potrebno projekt nujno dokončati, zato vsi delajo velike nadure. Kljub pridobljenim mesecem CD Projekt RED ne bo lahko dihal, to pa je potrdil soustanovitelj studia, Adam Kicinski.

Zamuda bo vplivala tudi na druge naslove, ki jih trenutno paca razvijalec. Večigralski del bo izšel šele enkrat v 2022, kar je praktično leto po temu, ko bo izšel enoigralski del. Takrat bodo že pridno brnele konzole naslednje generacije, a CDPR pravi, da te še vedno niso uradno podprte.

To verjetno tudi znatni zamik morebitnega nadaljevanja Witcherja, katerega bomo verjetno videli takrat, ko bo Netflix serija stopila v svojo 5. sezono.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime