Cyberpunk 2077 prestavljen za skoraj pol leta

Slabe novice za vse tiste, ki ste nameravali to pomlad zaživeti v novi RPG avanturi razvijalca CD Projekt RED. Njihova igra Cyberpunk 2077 je namreč doživela znaten zamik in jo bomo lahko preigravali šele 17. septembra.

Razvijalec je novico sporočil preko Twitterja, v objavi pa je napisal razlog zamude. Kakor pravijo je trenutno špil v stanju, kjer je povsem igralen od začetka do konca, a potrebno je narediti še ogromno dela. Cyberpunk 2077 je namreč tako kompleksen naslov, da potrebuje ogromno pozornosti in ekipa potrebuje še par dodatnih mesecev za poliranje in popravljanje hroščev.

Samo to jim bo omogočilo dostaviti tisti najboljši izdelek, ki ga imajo zamišljenega. Kar je povsem v redu, raje imamo na koncu res dober izdelek, kot pa nek umazan diamant, ki je sicer igralen, a ga mažejo hrošči in nedelovanje igralnih sistemov.

CDPR je nato na novinarski konferenci povedal še par informacij. Čeprav je razvojna ekipa dobila par mesecev dihanja, to ne pomeni, da se bo studio izognil dolgim delovnim dnem. “Crunch” pomeni v industriji programiranja tista finalna faza izdelka, ko je potrebno projekt nujno dokončati, zato vsi delajo velike nadure. Kljub pridobljenim mesecem CD Projekt RED ne bo lahko dihal, to pa je potrdil soustanovitelj studia, Adam Kicinski.

Zamuda bo vplivala tudi na druge naslove, ki jih trenutno paca razvijalec. Večigralski del bo izšel šele enkrat v 2022, kar je praktično leto po temu, ko bo izšel enoigralski del. Takrat bodo že pridno brnele konzole naslednje generacije, a CDPR pravi, da te še vedno niso uradno podprte.

To verjetno tudi znatni zamik morebitnega nadaljevanja Witcherja, katerega bomo verjetno videli takrat, ko bo Netflix serija stopila v svojo 5. sezono.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMZS v igro Assetto Corsa prenesel progo na Vranskem in pripravlja karting turnir z lepimi nagradami

Zagotovo ste se vsaj enkrat do sedaj usedli že v kart dirkalnik in ste se zapodili po nekem dirkališču. Osebno lahko pričam,...

Cyberpunk 2077 napovednik prikaže različne tolpe mesta Night City

Nekaj dni nazaj se je odvila nova digitalna konferenca Night City Wire in kot po navadi smo dobili nove igralne napovednike, ki...

Je piratstva pri PC igrah res konec?

Bitka med pirati in raznimi načini zaščite iger traja že zelo dolgo, dolgo časa. Piratstvo na PC-ju je šlo skozi svoje vzpone...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!