Horizon Zero Dawn očitno res prihaja na PC

Kar nekaj časa nazaj so krožile divje govorice, da bo PlayStation 4 ekskluziva Horizon Zero Dawn izšla tudi na PC-ju.

Vir teh čenč je bil YouTuber Anton Logvinov, ki je prej pravilno napovedal izid Death Strandinga na PC-ju, nato pa je internetne valove razburkal s Horizon Dawn govorico. Za njo smo slišali tudi mi, a se nam je zdela tako iz trte zvita, da o njej ni bilo vredno sestavljati stavke. Horizon Zero Dawn je namreč Sonyjeva ekskluziva in ni šans, da bi ta poslal svojo strogo varovane izdelke na PC. Kajne?

No, očitno sedaj nekaj res bo iz tega, saj je govorico sedaj potrdil Jason Schreier iz spletne strani Kotaku. Jason je znan po temu, da ima v industriji “veze” z razvijalci. Prav on je denimo razkril delovne navade razvijalca Bioware in opisal zgodbe razvijanja večjih naslovov v svoji knjigi Blood, Sweat, and Pixels. Mimogrede, če vas zanima industrija videoiger globlje, potem je slednje za vas zelo priporočljivo branje.

Glede na vire ki si jih je pridobil Jason, naj bi Horizon Zero Dawn izšel na PC-ju enkrat v letu 2020. Več informacij kot to nimamo, a to bi bila tektonska poteza Sonya, ki je preko ekskluziv vedno gradil svojo bazo uporabnikov in skrbel za prodajo konzol.

A morda gre Japonec po korakih Microsofta, ki bo od sedaj naprej vse svoje Xbox igre izdal tudi na PC-ju. Seveda je za Microsoft to nekoliko bolj logično, saj si lasti operacijski sistem Windows in tudi svojo PC digitalno trgovino, a to ne pomeni, da ne more PC postati nekakšno bojno polje konzolnih naslovov. Prav tako se bo letos iztekla življenjska doba PlayStation 4 konzole in zakaj ne bi malce potipali trg, preden se premaknemo na naslednjo generacijo?

Nekaj prej ekskluzivnih PS4 iger smo na PC-ju že dobili. S tem ciljam predvsem na naslove razvijalca Quantic Dream kot so Heavy Rain in Detroit: Become Human. A razlika je v temu, da si razvijalca Guerilla Games, ki stoji za Horzon Zero Dawn naslovom, v popolnosti lasti Sony.

Karkoli že iz tega nastane, za PC igralce so to lahko samo dobre novice in zanimivo bo videti Sonyjevo strategijo ob koncu leta, ko izide PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMZS v igro Assetto Corsa prenesel progo na Vranskem in pripravlja karting turnir z lepimi nagradami

Zagotovo ste se vsaj enkrat do sedaj usedli že v kart dirkalnik in ste se zapodili po nekem dirkališču. Osebno lahko pričam,...

Cyberpunk 2077 napovednik prikaže različne tolpe mesta Night City

Nekaj dni nazaj se je odvila nova digitalna konferenca Night City Wire in kot po navadi smo dobili nove igralne napovednike, ki...

Je piratstva pri PC igrah res konec?

Bitka med pirati in raznimi načini zaščite iger traja že zelo dolgo, dolgo časa. Piratstvo na PC-ju je šlo skozi svoje vzpone...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!