Od desetih najbolje prodajanih iger prejšnjega desetletja jih je bilo sedem iz Call of Duty franšize

Morda bi kdo pomislil, da ime Call of Duty morda ne nosi več take teže kot včasih in da se zaradi tega ne prodaja dobro. CoD mora res ni več tako velik igralec na večigralskemu področju, kjer zaenkrat še vedno vladajo battle royale streljačine, a je še vedno prava tiskarna denarja.

To je razkrila nedavna raziskava marketinške družbe NPD Group, ki je združile prodajne številke iz Steama, PlayStationa in Nintenda ter tako dobila najbolje prodajane igre zadnjega desetletja.

Da je na prvemu mestu Grand Theft Auto V niti ni presenetljivo. Rekordne prodajne številke tega naslova so sedaj že legendarne in GTA Online je razvijalcu Rockstar prinesel toliko denarja, da trenutno v pisarni verjetno igrajo namizni tenis, namesto da bi programirali naslednji naslov.

A zanimivo je, kako so se razdelila ostala mesta. V bistvu celotna lestvica pripada eksluzivno založnikoma Take 2 ter Activisionu. Slednji skrbi za serijo iger Call of Duty in te se očitno še vedno prodajajo kot vroče žemljice. Najbolj je šel za med Black Ops, temu je sledil Black Ops II ter nato Modern Warfare 3. Šele na desetemu mestu najdemo kakšno novo igro in to je Minecraft.

Malce raznolikosti se zgodi končno med desetim in dvajsetim mestom, pa čeprav tudi tukaj ne manjka CoD predstavnikov:

11. Call of Duty: Advanced Warfare

12. Call of Duty: Modern Warfare 2019

13. Elder Scrolls V: Skyrim

14. Mario Kart 8

15. Call of Duty: Infinite Warfare

16. Battlefield 1

17. Battlefield 4

18. Destiny

19. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

20. Star Wars Battlefront 2015

Morda na lestvici pogrešate zadnji del, Modern Warfare? Žal je ta šele izšel leta 2019, zato si ni še priboril dovolj velikih številk, da bi prodrl med desetletje najbolj prodajanih iger. A brez skrbi, Modern Warfare je postal najbolje prodana igra leta 2019 in to je že 11 zaporedno leto, da je CoD franšiza na vrhu prodaje.

Tako, od zdaj naprej lahko prenehate biti presenečeni nad vsakoletnim Call of Dutyjem, saj bi bil Activision naravnost neumen, če ne bi tiskal še naprej denarja, dokler ga lahko.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime