Left 4 Dead 3 absolutno ni trenutno v razvoju

Valve News Network je YouTube kanal, ki ima precej zanesljive vire znotraj razvijalca Valve. Ta je pred kratkim presenetil vse z najavo igre Half-Life: Alyx, katero bo moč preigravati samo na VR sistemih.

YouTuber je sedaj pridobil nove informacije glede bodočih projektov pri Valvu. Slednji naj bi bil močno presenečen nad odzivom publike na Half-Life igro. Takoj, ko je izšel napovednik in so videli odziv, se je organiziralo par večjih sestankov. Praktično vsi so spremenili svoje bodoče plane za virtualno realnost, v katero bodo sedaj vložili veliko več napora in projektov.

Eden od teh naj bi bil dolgo pričakovani Left For Dead 3. Ta naj bi začel svoj razvoj okoli leta 2011 ali pa 2012, a je bil v 2017 preklican. Sedaj naj bi ga Valve zopet pobral in bodisi nadaljeval delo ali pa projekt zaštartal ponovno iz nule.

To je nato še dodatno potrdil sam predsednik HTC-ja Alvin Wang Graylin, ki je na prezentaciji VR sistemov povedal, da bosta Half-Life: Alyx in Left 4 Dead 3 naprej gnala prodajo virtualnih sistemov.

Na koncu je vse te govorice zavrnil sam Valve, ki je v intervjuju za IGN povedal, da trenutno nikakor ne delajo na Left 4 Dead 3 projektu. Tak projekt je bil v fazi razvoja leta nazaj, a je bil takrat preklican in trenutno zanj nimajo nobenih planov. Ti šment.

Zanimivo bi bilo videti, kako bi se večigralska igra kot je Left 4 Dead 3 obnesla v virtualnemu okolju. Half-Life: Alyx je namreč enoigralska zadeva in za zabavo ne potrebuješ drugih igralcev, VR pa spet ni tako popularen, da bi imeli konstantno polne strežnike.

A po drugi strani je Alyx igra vzbudila ogromno prodajo Index VR sistemov, ki so trenutno celo razprodani. Še več tako velikih projektov bi zagotovo lepo vplivalo na VR trg, ki zaenkrat še vedno čaka tisto pravo AAA igro.

Valve News Network je pridobil tudi nekaj konceptnih slik iz Left 4 Dead 3, ki jih naj bi ustvaril Ted Beckman, ta pa je skrbel za oblikovanje stvor pri Half-Life igrah. Te slike so iz tiste preklicane verzije, a vseeno znajo biti zanimive kakšnemu pravemu pristašu serije.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMZS v igro Assetto Corsa prenesel progo na Vranskem in pripravlja karting turnir z lepimi nagradami

Zagotovo ste se vsaj enkrat do sedaj usedli že v kart dirkalnik in ste se zapodili po nekem dirkališču. Osebno lahko pričam,...

Cyberpunk 2077 napovednik prikaže različne tolpe mesta Night City

Nekaj dni nazaj se je odvila nova digitalna konferenca Night City Wire in kot po navadi smo dobili nove igralne napovednike, ki...

Je piratstva pri PC igrah res konec?

Bitka med pirati in raznimi načini zaščite iger traja že zelo dolgo, dolgo časa. Piratstvo na PC-ju je šlo skozi svoje vzpone...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!