Nekdo je zgradil povsem prepričljivo imitacijo svoje sobe v VR okolju

Greg Madison je tip, ki je precej velik navdušenec nad VR tehnologijo. Virtualno okolje vam lahko dostavi občutek imerzije, ki se preprosto ne more kosati z navadnimi izkušnjami na zaslonu int ega se zaveda tudi Gre. Zatopljenost je tako velika, da vas toliko bolj zmoti vsaka pomanjkljivost, katera vas nato kruto vrne nazaj v realnost.

Kot je denimo občutek otipa, ki ga VR trenutno še preprosto ne more ponujati. Tehnologija še ni tam, a se ji približujemo z raznimi prototipi kot so ogromne rokavice, ki lahko podajo občutek upora.

Gregu se na zorenje takšne tehnologije ni dalo čakati. Zapregel je program SketchUp in po 22-ih urah dela je imel detajlno izrisano okolico svoje sobe. Ta je bila tako verno poustvarjena iz resničnega življenja, da so bila odstopanja v razmerju samo 2 milimetrov.

Vse skupaj je nato vnesel v pogon Unity in tako mu je uspelo poustvariti svojo sobo v VR okolju. Nato si je samo še nadel brezžična očala Oculus Quest in se sprehodil skozi svojo sobo. Dobil je občutek povratnega odziva, s to razliko, da ima njegova virtualna soba kar nekaj izpopolnjenih tehnoloških dosežkov. Navadna miza se urno lahko spremeni v Google zemljevid in naslonjač ima posebno tipko, katera izriše hologram YouTube predvajalnika.

Greg je želel preko tega projekta spodbuditi druge razvijalce, da začnejo razmišljati izven okvirjev in da proizvajalci VR sistemov začnejo podpirati takšne kreacije.

Izjemno zanimiv projekt si lahko ogledate na spodnjemu posnetku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime