Star Trek: Picard dobil novi napovednik

Po tisti dolgotrajni znanstveno-fantastični suši se producenti in scenaristi zopet opogumljajo in se vračajo v raziskovanje vesoljske črnine. Sci-fi navdušenci lahko dandanes uživajo v večih serijah kot so denimo The Expanse, The Mandalorian ter Star Trek: Discovery. Dobra novica je tudi, da vse te serije dobivajo nove sezone, najavljeni pa so tudi nekateri prihajajoči projekti kot je denimo Star Trek: Picard.

Ta bo sledila avanturam priljubljenega Jean-Luc Picarda, ki je po mojemu mnenju najboljši kapetan izmed vseh, ki so kdaj poveljevali Enterprise križarkam (ne me tepst’). Karizmatični gologlavi poveljnik kar izžareva pravično avtoriteto, zaradi katere bi mu sledil tudi v največjo bitko.

Odkar je igralec Patrick Stewart nazadnje oblekel kapetansko uniformo je preteklo že kar nekaj časa, saj se je to zadnjič zgodilo v filmu Star Trek: Nemesis iz leta 2002. Patrick danes šteje 79 let, a to ga ni odvrnilo, da ne bi ikonske vloge odigral še enkrat. Na kameri danes njegova koža izgleda malce zgubano, a bistre oči ga niso zapustile.

Picard serija bo znamenito vodjo potegnila iz pokoja za še eno zadnjo misijo. V novemu napovedniku lahko vidimo kar nekaj znanih obrazov kot je denimo Picardova desna roka William Riker, za nekaj sekund pa se pojavi tudi ladja USS Enterprise-D. Veliko je tudi streljanja in pokanja in upamo da se producenti niso zapeljali v preveč akcijsko stran. Poanta Star Trek serij iz zlatih časov so bili namreč dialogi in ideali, kjer je bila vojna vedno tisti zadnji ukrep.

Od premiere nas loči samo še par dni – ta se bo pripetila 23. januarja, prva sezona pa bo štela 10 delov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime