Oče za gibalno ovirano hčerko zgradil poseben kontroler, ki ji je omogočil preigravanje igre Zelda: Breath Of The Wild

Morda ena najbolj pohvalnih idej Microsoft je njegova poteza, da je ustvaril prav posebne kontrolerje za gibalno ovirane osebe. Xbox Adaptive Controller je zgrajen za precej nišno publiko in Microsoft od tega skoraj zagotovo ne bo potegnil nekih bajnih dobičkov, a njihov izdelek je spremenil življenja mnogim, ki zaradi fizične nezmogljivosti preprosto ne morejo uporabljati običajnih nadzornih shem.

Žal po njegovih korakih zaenkrat nista stopila Sony in Nintendo s svojima konzolama. A to ni ustavilo tipa z imenom Rory Steel, čigar gibalno ovirana hčerka je privrženka Nintenda in si je zaželela preigravati popularni naslov Zelda: Breath Of The Wild.

Nintendo Microsoftove nadzorne sheme uradno ne podpira in njihovi Joy-Con kontrolerji se lahko spremenijo v marsikaj, a v nobenemu položaju niso prijazni za gibalno ovirane.

Rory se je nato spravil delati svojo rešitev. Za osnovo je vzel Microsoftov Adaptive Controller ter nekaj delov, ki jih je kupil preko eBaya. Nato je na vrsto prišlo nekaj inženirske spretnosti, malce vrtanja in na koncu je nastal lično oblikovan izdelek, ki omogoča igranje Zelde tudi gibalno oviranim.

Rory je na Twitterju opisal celotno potovanje oblikovanje unikatnega kontrolerja in čeprav je bila zadeva nedvomno naporna, je vse odplačal na koncu hčerkin prešerni nasmeh.

In njegov izum so opazili tudi večji igralci. Posnetek je namreč postal viralen in opazila sta ga tudi Microsoft in Logitech, ki bi Roryu rada pomagala narediti verzijo 2.0 in tako še izboljšati napravo. Rory pravi, da bo njune ponudbe pretehtal, saj želi ohraniti preprostost kontrolerja, ki bi ga lahko doma izdelal vsak.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime