Zgodnje specifikacije za GeForce RTX 3080 in 3070 pobegnile na internet

Na spletu so se pojavile prve specifikacije nove serije grafičnih kartic podjetja NVIDIA. Verjetno je med vami marsikdo, ki za svojo nadgradnjo potrpežljivo čaka na novo generacijo grafičnih kartic in morda sta takšni sedaj vendarle prišli na svoj račun.

Na splet naj bi izcurljale prve specifikacije grafičnih kartic RTX 3080 in RTX 3070 prihajajoče serije Amphere.

GA103 čipovje naj bi poganjalo grafično kartico RTX 3080, ta pa naj bi vsebovala 3.840 CUDA jeder, skupaj z 320-bitno pasovno širino, dodano pa naj bi bilo od 10 pa celo do 20 GB GDDR6 pomnilnika. To je ogromna številka za običajno verzijo kartice, še posebej če v zakup vzamemo dejstvo, da se sploh ne gre za Ti izvedenko grafične kartice in da so se baje pojavile težave pri zalogi pomnilnika za grafične kartice.

Na drugi strani je GA104, ki naj bi veljal za RTX 3070 kartice. Ta bo držal 3.072 CUDA jeder, skupaj z 256-bitno pasovno širino in 8 GB ali 16 GB GDDR6 pomnilnika. Dobili naj bi tudi GA102 za 3080 Ti in novega Titana.

Vir teh govoric je spletna stran Videocardz, a sami priznavajo, da njihov zaupnik nima ravno močnih temeljev, tako da vzemite to govorico z dobro mero soli.

Seveda je tudi vprašanje, kdaj bo NVIDIA uradno najavila svojo naslednjo generacijo grafičnih kartic. Morda kaj več izvemo marca na GTC konferenci, ko bo NVIDIA predstavila svojo bodoče načrte, nekateri viri pa optimistično navajajo, da bi znali RTX 3080 v trgovinah gledati že junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime