Ninja Theory dela na igri, ki naj bi prikazala prave grozote duševne bolezni

Project Mara je nova igra, na kateri dela priznani razvijalec Ninja Theory. Ta si je pod pas nabral že lepo število iger, igričarski skupnosti pa je znan predvsem zaradi svojega naslova Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Ta je postal znan zaradi dveh stvari. Prvič: razvijalec je izdal visokoproračunski naslov brez finančnega zaledja večjega založnika. In drugič: je ena redkih iger, kjer ima igralni protagonist duševno motnjo.

Glavna junakinja v Hellblade: Senua’s Sacrifice se je ubadala s problemi psihoze in Ninja Theory želi v formatu videoiger raziskati še druge duševne motnje. Zato so napovedali svoj naslednji projekt in temu nadeli ime Project Mara.

Šlo bo za eksperimentalno igro, ki bo na realistični način prikazala vse grozote, katere lahko spočne človeški um nam samim. Razvijalec želi predstaviti mentalne težave na čim bolj realistični način, v to pa so vložili ogromno časa in raziskovanja.

Ninja Theory pravi, da bi to lahko postal nov mehanizem za pripovedovanje zgodbe. To bo naprej gnal en karakter, celotno dogajanje pa se bo odvilo na samo eni lokaciji.

Sliši se hudo zanimivo in razvijalec je izdal tudi kratki napovednik, ki naj bi vsaj približno orisal, kaj imajo zamišljeno. Moram priznati, da sem se v videu počutil malo nelagodno in glede na ogledano je očitno, da naš lik ne bo znal več razločiti realnosti od fikcije.

Datuma izida še nimamo, a glede na to, da si razvijalca sedaj lasti Microsoft, lahko naslov verjetno pričakujemo na PC-ju in konzoli Xbox One.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Cyberpunk 2077 napovednik prikaže različne tolpe mesta Night City

Nekaj dni nazaj se je odvila nova digitalna konferenca Night City Wire in kot po navadi smo dobili nove igralne napovednike, ki...

Je piratstva pri PC igrah res konec?

Bitka med pirati in raznimi načini zaščite iger traja že zelo dolgo, dolgo časa. Piratstvo na PC-ju je šlo skozi svoje vzpone...

Dobili smo prve “prave” slike PlayStation 5 konzole

Kako je videti PlayStation 5 konzola ni več nobena skrivnost. Sony je namreč že dolgo tega pokazal obliko konzole in kontrolerja DualSense,...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!