Ninja Theory dela na igri, ki naj bi prikazala prave grozote duševne bolezni

Project Mara je nova igra, na kateri dela priznani razvijalec Ninja Theory. Ta si je pod pas nabral že lepo število iger, igričarski skupnosti pa je znan predvsem zaradi svojega naslova Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Ta je postal znan zaradi dveh stvari. Prvič: razvijalec je izdal visokoproračunski naslov brez finančnega zaledja večjega založnika. In drugič: je ena redkih iger, kjer ima igralni protagonist duševno motnjo.

Glavna junakinja v Hellblade: Senua’s Sacrifice se je ubadala s problemi psihoze in Ninja Theory želi v formatu videoiger raziskati še druge duševne motnje. Zato so napovedali svoj naslednji projekt in temu nadeli ime Project Mara.

Šlo bo za eksperimentalno igro, ki bo na realistični način prikazala vse grozote, katere lahko spočne človeški um nam samim. Razvijalec želi predstaviti mentalne težave na čim bolj realistični način, v to pa so vložili ogromno časa in raziskovanja.

Ninja Theory pravi, da bi to lahko postal nov mehanizem za pripovedovanje zgodbe. To bo naprej gnal en karakter, celotno dogajanje pa se bo odvilo na samo eni lokaciji.

Sliši se hudo zanimivo in razvijalec je izdal tudi kratki napovednik, ki naj bi vsaj približno orisal, kaj imajo zamišljeno. Moram priznati, da sem se v videu počutil malo nelagodno in glede na ogledano je očitno, da naš lik ne bo znal več razločiti realnosti od fikcije.

Datuma izida še nimamo, a glede na to, da si razvijalca sedaj lasti Microsoft, lahko naslov verjetno pričakujemo na PC-ju in konzoli Xbox One.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime