Cosplayerka opiše svojo grozljivo izkušnjo spletnega zalezovalca

Biti popularen Instagram model se nemara sliši kot privlačno delovno mesto. Kdo ne bi rad vsak dan delal zanimivo vsebino, bil za njo dobro plačan iz strani sponzorjev in samih gledalcev, zraven pa še postaneš slavna oseba, ki mora pred lokalno trafiko naključnežem deliti avtograme?

Če si v temu poslu dober, potem boš tudi pridno polnil svoj bančni račun, saj boš dnevno dobival bogate donacije. A skladno s temi donacijami pride tudi temna stran, saj se moraš zavedati, da niso prav vsi tvoji sledilci povsem normalni.

Gre seveda za izjeme, a praktično vsak slavni YouTuber ali pa Instagram model bi znal par besed povedati o čudakih, ki jih pričnejo zalezovati. Spomnimo se denimo cringe žurke, ko je YouTuberko Yunicorn obiskal njen goreči oboževalec Ash. Slednji primer je precej nedolžen, saj se ni v bistvu zgodilo nič nevarnega, ampak se je pripetil samo cel kup nerodnosti.

Vendar ni potrebno veliko, da se spletno nadlegovanje spremeni v nekaj nevarnega in pred kratkim je svojo izkušnjo opisala cosplayerka Liz Katz. Punca drži trenutno preko milijon sledilcev na Instagramu, zdaj pa je po dolgi molčečnosti opisala svojo neugodno izkušnjo s spletnim zalezovalcem.

S tem se ukvarja že skoraj eno leto. Zalezovalca ne pozna in nikoli se nista srečala v živo, a ta njen zasledovalec je prepričan, da sta v romantičnemu razmerju.

Na svojemu javnemu profilu je v pogovornemu oknu opazila, da je imel tip z njo dolge pogovore, a problem je v temu, da se je on v pogovoru zastopal tako sebe kot tudi njo. Opazila je tudi slike, kjer je neznanec razodel namero preselitve v Kalifornijo, tako da bi ji bil bližje.

Odločila se je, da ga nagovori in razložila mu je, da se ne počuti ravno prijetno in da bi nemara bilo pametno, da si poišče profesionalno pomoč. On ji je odgovoril, da jo razume in da si včasih napačno predstavlja stvari.

Nato je bilo nekaj časa vse u redu in začel se je obnašati kot normalen oboževalec. A nato je zopet padel v stare navade, ki so se spet končale, ko ga je opomnila, da se ne počuti ob njegovih sporočilih prijetno.

Ko se je vrnil tretjič, je popolnoma zasul njen nabiralnik s sporočili o njuni vezi in kako bo prišel k njej, da bosta lahko skupaj. Situacija je postala hujša kot kadarkoli prej in Katz sumi, da ga je k temu spodbudil njen Instagram nastop, ko je oblečena v Harley Quinn plesala na pesem Freak. Notri se je pojavi besedilo “pridi v Kalifornijo” in to naj bi podžgalo njenega zasledovalca, ki je mislil, da je to pesem namenila njemu.

View this post on Instagram

How are those New Years resolutions coming? #harleyquinn

A post shared by Liz Katz (@lizkatzofficial) on

Katz je obvestila policijo, pravi pa, da je nadgradila svoj domači varnostni sistem in se boji gibati izven hiše, ker jo je strah morebitnega napada.

Katz je še povedala, da je to spletno ustrahovanje pri njej povzročilo veliko stresa in da je zaradi tega trpelo tudi njeno delo. Sebe ima samo za preprostega cosplay modela, ki ni nikoli namigoval, da hoče imeti s svojimi sledilci kakšne bolj intimne odnose.

Liz je imela včasih tudi Twitch kanal na kateremu je igrala igre, a je oktobra lani zaradi nepojasnjenih razlogov izgubila račun.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime