Residence of Evil: VIGIL se sedaj imenuje samo še VIGIL – zaradi logičnih razlogov

Pri nekaterih igrah je človeku jasno, da so se ustvarjalci zgledovali po nekemu prejšnjemu izdelku, a so potem vpeljali svojo formulo. Primer tega bi bila lahko igra PREY, katera je več kot očitno duhovni naslednik serije System Shock.

A potem imaš pa ene naslove, ki praktično kopirajo svojega vzornika in to do te mere, da izdelek začne spominjati na tiste mobilne igrice nekih kitajskih razvijalcev, ki dobesedno uporabijo kopiraj/prilepi tehniko pri svojih naslovih.

Na nekaj takega spominja tudi Residence of Evil: Vigil, na kateremu dela razvijalec MoonGlint. Ta se ni odločil skopirati samo imena Resident Evil, ampak tudi samo igralnost.

Njihov prvi izdelek bo namreč vseboval “tank” kontrole, katere smo spoznali v prvih treh delih Nevidnega zla. To pomeni nekoliko štorasto bojevanje in raziskovanje okolice s kamero, ki fiksno ostaja na svojemu mestu in je ne bo mogoče premikati.

A morda grozljivka pa ne bo povsem za odmet. MoonGlint obljublja zanimivo zgodbo, s pestrim naborom karakterjev. Poleg tega se lahko veselimo ugank ter skrivnih sob, kar naj bi vzpodbudilo raziskovanje.

Špil se je po novem znebil predpone in se bo imenoval samo VIGIL. Zelo verjetno so razvijalcu po prstih udarili Capcomovi odvetniki, a tega ta zaenkrat ne priznava.

VIGIL še nima datuma izida, se je pa aprila 2019 pojavil demo, ki ga lahko snamete iz sledeče povezave. Seveda vzemite v zakup, da je to močno starejša verzija igre in ne predstavlja vsega napredka, ki ga je v temu času naredila razvojna ekipa.

Dobili smo tudi novi napovednik, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMZS v igro Assetto Corsa prenesel progo na Vranskem in pripravlja karting turnir z lepimi nagradami

Zagotovo ste se vsaj enkrat do sedaj usedli že v kart dirkalnik in ste se zapodili po nekem dirkališču. Osebno lahko pričam,...

Cyberpunk 2077 napovednik prikaže različne tolpe mesta Night City

Nekaj dni nazaj se je odvila nova digitalna konferenca Night City Wire in kot po navadi smo dobili nove igralne napovednike, ki...

Je piratstva pri PC igrah res konec?

Bitka med pirati in raznimi načini zaščite iger traja že zelo dolgo, dolgo časa. Piratstvo na PC-ju je šlo skozi svoje vzpone...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!