Dela se na novi verziji filma The Thing

Ok, tale štorija bo malce zakomplicirana. Se morda spomnite filma The Thing iz leta 1982? Ta ikonična grozljivka izpod rok režiserja John Carpenterja je v bistvu predelava filma The Thing from Another World iz leta 1951. A tudi to ni bil original, saj je to filmska predelava novele iz leta 1938, ko jo je pisatelj John W. Campbell Jr. objavil v reviji Astounding Science Fiction.

Osebno The Thing iz leta 1982 (ne predelavo, ki je bila bljek) štejem za eno mojih osebnih najljubših grozljivk vseh časov. Zgodba spremlja skupino raziskovalcev na Antarktiki, ki nekega dne odkrije vesoljsko bitje, ki lahko prevzame vlogo živečega, zato nikoli ne veš, če je tvoj prijatelj res tisti, ki si ga poznal od vedno, ali pa se za njegovim obrazom skriva imitator. Poleg tega se film odvije na samo eni lokaciji, kar naravnost obožujem in doda tisti občutek osamljenosti in izoliranosti od sveta.

Leta 2018 pa je bilo razkrito, da je bila novela v bistvu samo kratka zgodba veliko daljše knjige Frozen Hell, ki jo je njega dni spisal John W. Campbell Jr. Ta je dolgo časa ležala neodkrita, našel pa jo je pisec John Betancourt, ki je nato na Kickstarterju zbiral denar za izdajo celovite knjige. Načrt mu je več kot uspel, saj mu je v blagajno nakapljalo 155.000 dolarjev, kar je veliko več od zastavljenega cilja, ki je takrat znašal skromnega jurja.

A zgodbe tu ni konec, saj je bilo pred kratkim oznanjeno, da bosta Blumhouse in Universal Studios predelala Frozen Hell v čisto pravi film. Veselo novico je na Facebooku objavil producent Alan Donnes, ki se je pohvalil, da je prejel prvi ček in da je podpisal pogodbo.

Povedal je še, da bo novi film združil najboljše iz kratke zgodbe, Carpenter filma in novo izdane knjige.

Seveda je še prezgodaj, da bi govorili o filmski zasedbi in režiserju, datum izida pa je verjetno še leta stran. A dobra novica je že to, da bomo The Thing oboževalci končno prejeli nekaj novega, po vseh teh letih zatišja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime