Prikupni robotek Little Peanut dostavlja hrano ljudem v karanteni zaradi koronavirusa

Potniki na letu iz Singapurja v mesto Hangčou se trenutno nimajo ravno fajn. Med 335 ljudmi na krovu se za dva sumi, da sta bila okužena z zloglasnim koronavirusom, zato so vse potnike naselili v hotel, tega pa spravili v karanteno.

Hotel šteje 16 nadstropij in vsi ti ljudje v karanteni morajo nekaj jesti. Dostavljanje hrane ni tako naporen proces, a dostavljavec se lahko znajde v nevarnosti okužbe, ki bi jo lahko nato prenesel izven karantene.

Kitajci so se zato spomnili zanimive rešitve, saj so za dostavo uporabili prikupne robotke. Ti so se nato peljali od vrat, ovešeni pa so bili s pladnji hrane.

“Pozdravljeni. Cute Little Peanut vam trenutno dostavlja hrano. Uživajte v malici. Če potrebujete karkoli drugega, obvestite osebje na WeChatu.” To so slišali vsi prebivalci hotela skozi zvočnik mehaniziranega dostavljavca in zagotovo jim je prikupnež prinesel vsaj malo veselja v takšni resni situaciji.

Nekdo je mehansko bitje posnel tudi na kamero in treba je reči, da je robotek pravilno poimenovan in je lepa tehnološka iznajdljivost, pa čeprav zna izustiti samo par vnaprej določenih fraz.

Koronavirus je zaenkrat ubil 132 ljudi na Kitajskem, razširil pa naj bi se na vsaj 16 drugih držav, med katerimi, zaenkrat, ni naše domače grude.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

YouTuber Boogie2988 s pištolo nad svojega nadlegovalca, ki mu je potrkal na vrata doma

Vsi vemo kako je, ko na internetu naletiš na nekoga, ki ti skravžlja še tisti zadnji živec in bi ga najraje počil...

FarmVille po več kot desetih letih ugaša svoje strežnike

Deset let nazaj je bil Facebook precej drugačen kot pa zdaj. Stavimo sicer, da je tudi takrat pridno prodajal naše podatke oglaševalcem,...

16-letna Charli D’Amelio se je zaradi TikToka vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov

Ko sem bil jaz star 16 let, je bila tehnologija povsem drugačna. Internet je bil bolj privilegij tistih, ki imajo kaj pod...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!