UVI Wrath 7.1 – Recenzija slušalk | Prava izbira za nizko ceno?

Nedolgo nazaj sem za našo stran že opisal tipkovnico UVI Pride/Mini. A zgodba o UVI napravah se ne konča tako zlepa, tako imam tokrat pred seboj UVI Wrath gaming slušalke, v naslednjih dneh pa bo sledil še preizkus UVI Envy miškona.

Kot rečeno, sem tokrat na ušesa nadel gaming slušalke UVI Gnev, v nadaljevanju pa lahko prebereš, kaj se je iz vsega skupaj izcimilo. Glavni prodajni atribut bo zagotovo zahtevana cena, saj jih UVI trži za okoli 40€, v raznih akcijskih ponudbah pa jih lahko dobiš še za malho kovancev manj.


Tehnične specifikacije

Uvi Wrath 7.1

  • RGB osvetlitev
  • Občutljivost mikrofona -47dB±3dB
  • Vsesmerni mikrofon
  • 2x 50 mm gonilna enota
  • USB priklop
  • 32Ω±10% impedanca zvočnika
  • 108dB±3dB občutljivost zvočnika
  • 20Hz-20kHz odzivna frekvenca zvočnika
  • 2.1 m dolžina kabla
  • Programska oprema
  • Teža: 300 g

Video recenzija


Embalaža

Čeravno izgled škatlovja za veliko večino ni najpomembnejša lastnost pri perifernih napravah, še zmeraj velikokrat prevlada pri prvem stiku z izdelkom in služi kot pomočnik za impulzivno nakupovanje nevednežev. Nihče ne pričakuje, da bo slehernik pred vsakim nakupom preletel na tone raznih testnih spletnih strani v iskanju popolnega spremljevalca in tega se zavedajo tudi proizvajalci.

UVI Wrath gaming slušalke pridejo v eni najbolj trivialnih škatel, kar sem jih imel priložnost držati v rokah. Na njej najdemo sliko slušalk, tehnične specifikacije v treh jezikih, izpostavljene glavne prednosti, to pa je bolj kot ne tudi to.

Saj sem to nekako tudi pričakoval glede na ceno, ampak vseeno me je presenetilo, ko so me v notranjosti škatle pričakale slušalke, enostavno zavite v zaščitno vrečo, brez plastičnega modela ali kakršne koli druge zaščite. Dajte no, to pa je res nekoliko pretirano poenostavljeno.

Izgled in dizajn

Sam izgled spominja na mojo tragično izkušnjo z Razer Kraken, nekoliko podobnosti ima tudi z Thresher slušalkami, presneto, če to ni znanilec česa slabega. Zlasti, ker so UVI Wrath gaming slušalke primerne tudi za lastnike nekaj večjega premoženja. Saj veš kaj mislim, za dejansko uporabno glavo? Pogled nanje je prijeten, sploh v navezi z črno mat barvo, ki doda kanček elegantnosti.

Znotraj UVI logotipa na vsaki strani zvočnika najdeš LED osvetlitev, na katero sam ne dam kaj preveč. Ampak za današnji mladež so prelivanje rdeče, modre in zelene praktično nuja in odločitev UVIja je popolnoma razumljiva. Ker je svetlečo drhal možno popolnoma izklopiti (z večkratnim pritiskom gumba), temu več ne bom namenjal dodatnih besed, obsega pa par različnih barvnih spektrov ter učinek prelivanja barv.

Slušalke so zaenkrat pustile dober vtis, kar pa za nekatere dele konstitucije ne morem reči. Zvočnike iz zunanje strani obdaja pokrov iz plastike s kovinsko mrežico. Edina preostala kovinska del sta ukrivljena loka in jeklenica, namenjena naglavnemu traku iz imitiranega usnja. Plastična konstitucija ima nekatere prednosti, naposled so zaradi nje slušalke lažje, kot bi bile ob uporabi kovinske alternative. Nihče izmed nas ne želi med igranjem bildati tudi vratnih mišic, anee? Annee :(? A sem res edini?!

Kot rečeno, zaradi uporabe plastike boš primoran v vestno ravnanje, saj se že na otip čuti, da ne gre za najkakovostnejši kos plastike na trgu. Ušesni blazinici sta nekoliko ožji, a kljub temu je imitacija usnja dovolj udobna tudi za dolgotrajnejše nošenje.

Na levi strani ob neodstranljivem kabelskem priključku najdeš še par gumbov. V bistvu je eden izmed njiju drsnik, s katerim lahko na hitro prilagodiš glasnost, drugi – dejanski gumb, pa ima dvoje funkcij. Ob pritisku služi izklopu/vklopu mikrofona, v kolikor ga držiš nekoliko dlje, pa spremembi barvne osvetlitve slušalk. Čeravno ne obožujem večopravilnih stikal se je UVI gumbek izkazal za dovolj natančnega in zaradi njega nisem besnel.

Sam kabel je nekoliko debelejši, kot pri večini konkurentov. Pri cenovno ugodnih slušalkah so najpogostejše težave z nedelovanjem ravno v prekinjenem ali poškodovanem kablovju. Na stičnih mestih je ojačan, nedvomno uporabna stvar, če želiš, da slušalke služijo dlje časa.

Omeniti moram še pleten kabel. Sama tekstura tekstila je zadovoljiva in dovolj debela, da ne bo prišlo do poškodb ob vlečenju preko ostrejših robov.

Kot si lahko prebral že nekaj vrstic višje, so slušalke estetsko primerno oblikovane. Iz enačbe nekoliko izstopa višek kablovja, napeljanega v notranjosti naglavnega traku. Nekoliko slabši priokus pusti plastičen ” držalnik” kabla in jeklenice.

Mikrofon

Z množičnim razvojem večigralskih iger in zajema pretočnih vsebin v živo je na pomembnosti pridobil tudi mikrofon. Seveda je neizpodbitno, da so namenski in dražji ločeni zajemalniki valovanja kakovostnejši, ampak sklepam, da kupci v tem cenovnem segmentu potrebe po njih nimajo. Z velikim veseljem lahko potrdim, da me je mikrofon na UVI Wrath pozitivno presenetil in kakovost zajetega zvoka je, kot lahko vidiš v video recenziji, popolnoma zadovoljiva, celo ena izmed boljših v tem cenovnem segmentu. Zveni nekoliko globje, a dovolj naravno, da ga zlahka uporabljaš za klepet s soigralci in pretok vsebin v živo.

Zvok

Naposled sva prišla do najpomembnejše lastnosti vsakih slušalk. Ne neznalec, ne govorim o parčku ledic na vsaki strani, temveč samem zvoku. Pričakovano za gaming slušalke imajo tudi UVI Wrath ojačane nižje tone, kar jih naredi primerne zlasti za igranje iger. No, saj temu so prvenstveno namenjene. Zlasti v akcijskih naslovih in ob eksplozijah ob ekstazi basa resnično zaživijo.

Drugače je sam zvok naraven in zadovoljivo uravnovešen. Srednji toni so topli in dovolj natančni pri izrisu vokalov, visoki so nekoliko nežni in dovolj na mestu, da izrišejo “sliko”. Avdiofili ekstaze nedvomno ne bodo doživljali, ampak slušalke zanje se pričnejo pri precej višjih vsotah.

Morda je bil nekoliko nadležen le odmev, ki ga je moč slišati ob močnejšem dotiku plastične in jeklene konstitucije.

Če nekaj besed namenim še samemu 7.1 zvoku. Ok, kot prvič gre za programsko skonfiguriran zvok, ki so ga UVI Wrath dokaj natančno poustvarile. Tako sem v Battlefield 5 s kar veliko natančnostjo lahko določil položaj nasprotnika, kar ga je običajno stalo glave. Dejansko v nekaj urah igranja nisem naletel na situacijo, kjer ne bi vsaj približno mogel določiti izvora glasov.

Moja dilema je zgolj v tem, da programsko poustvarjen zvok lahko ob primerni programski opremi poustvarijo praktično vsake slušalke. Tukaj tako največ šteje sama kakovost zvoka, bolj natančen kot je, boljši bo rezultat.

Programska oprema

Programska oprema je precej preprosta, kar ji ne štejem v slabo. Omogoča izbiro med nekaj prednastavljenimi profili, konfiguracijo 7.1 virtualnega zvoka in glasnosti mikrofona. Všeč mi je, da je mogoče lastne profile preprosto shraniti in naložiti. Marsikdo bo znal ceniti slovenski jezik, ki ga v večini programskih oprem tujih proizvajalcev ni mogoče najti.

Programsko opremo lahko snameš TUKAJ.

Razsodba

(+) cena
(+) mikrofon
(+) kolešček za nastavitev glasnosti
(+) RGB osvetlitev (če ti je pomembna)
(+) RGB osvetlitev je mogoče izklopiti (če si kot jaz)
(+) primerne za bolj obdarjene
(+) nevpadljiv videz
(+) masiven kabel, oblečen v tekstilno preobleko,
(+/-) ki ga ne boš mogel speljati po kanalih večine tipkovnic
(+/-) 7.1 zvok, ki to je in ni
(+/-) produciran zvok ni slab, imajo pa slušalke izrazito poudarjene nizke tone
(+/-) programska oprema
(-) plastika bi lahko bila kakovostnejša
(-) mikrofon ni zložljiv ali odstranljiv
(-) dolg in neroden USB priklop

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

Uvi Wrath v spodnjem srednjem cenovnem razredu predstavljajo dobro alternativno preostalim konkurentom. Namenjene so igralcem iger in imajo kot take poudarjene nižje tone, ki med akcijskimi sekvencami doprinesejo k dodatni imerziji. Zaradi presenetljivo dobrega mikrofona so izjemno privlačna alternativa za igralce večigralski iger. za ceno pod 40€ le stežka najdeš boljši par naglavnih slušalk, za kaj več pa bo potrebno iz žepa izvleči dodatne zelence.

Sveže recenzije

Več

5 KOMENTARJI

    • Za veliko večino opravljenih recenzij primerek pridobim s strani proizvajalca. V tem primeru mi je tipkovnico, miško in slušalke poslalo podjetje UVI. Povedano in napisano je izključno moje mnenje, proizvajalec nanj ni vplival. Drži, da sem med testiranjem s svojim kontaktnom redno v stiku in jih tudi povprašam po določenih zasnovnih odločitvah, v kolikor me kaj preseneti ali odstopa od pričakovanega. Pri sponzoriranih prispevkih bo v članku to jasno zavedeno – v kolikor moje mnenje ne bo izraženo. Napisano zgoraj velja za moje prispevke. LP

      • Lastnik obeh znamk je Legit d.o.o, a recenzeti ostajamo zvesti načelnosti in integriteti, v nasprotnem primeru bi naše besede izgubile veljavo in bile same sebi namen. Sicer pa je praksa, da testirane stvari mnogokrat ostanejo v rokah recenzenta, ne toliko zaradi “lastne koristi” (uporabljaš 1 in ne 10 tipkovnic, napajalnikov, procesorjev…), temveč lažje primerjave z na novo pridobljenimi izdelki.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
Uvi Wrath v spodnjem srednjem cenovnem razredu predstavljajo dobro alternativno preostalim konkurentom. Namenjene so igralcem iger in imajo kot take poudarjene nižje tone, ki med akcijskimi sekvencami doprinesejo k dodatni imerziji. Zaradi presenetljivo dobrega mikrofona so izjemno privlačna alternativa za igralce večigralski iger. za ceno pod 40€ le stežka najdeš boljši par naglavnih slušalk, za kaj več pa bo potrebno iz žepa izvleči dodatne zelence. UVI Wrath 7.1 - Recenzija slušalk | Prava izbira za nizko ceno?