Nek brihtnež je celotno Half-Life igro spustil čez Google prevajalnik

Kdorkoli je že kdaj uporabil prevajalnik Google Translate se zaveda, da je zadeva sicer impresivna, a včasih se ji zna zalomiti.

Še posebej je to očitno, če eno in isto frazo prevedemo skozi par različnih jezikov, saj na koncu dobimo povsem drug pomen fraze, kateri je velikokrat smešen. Postopek je podoben tisti otroški igri telefon, ko si vrsta ljudi zaporedoma prišepne eno besedo, dokler na koncu ne dobimo nekaj čisto drugega.

Nedolgo nazaj se je na spletu pojavila modifikacija Half-Life: Google Translate Edition. Avtorju se je zdelo zabavno, da je celotni tekst igre spravil večkrat skozi Google Translate in končni rezultat zapakiral nazaj v Half-Life.

Na koncu nas pričaka izkušnja, ob kateri se bomo smejali na praktično vsakemu koraku. Modder je posnel tudi nove zvočne vrstice za razne NPC-je, ki prav tako žebrajo zmešani prevedeni dialog in na koncu se počutiš, kot da bi zašel v Japonsko in bral smešne, nerodno prevedene table.

Prevajanja je bil deležen tudi uporabniški vmesnik, tako da znate naleteti na nekaj težav pri prilagajanju grafičnih opcij.

Modifikacijo si lahko prenesete na sledeči povezavi, za igranje pa potrebujete samo originalni Half-Life, kateri pa je trenutno povsem brezplačen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime