Twitch streamer bannan zaradi pretepa, ki se je pripetil v ozadju njegovega prenosa v živo

Da je Twitch zelo strog s svojimi pravili je jasno vsem. Zaradi različnih kršitev so bili iz platforme odstranjeni tudi streamerji, ki so med najbolj popularnimi in Twitch se drži načela, da morajo pravila in kazni veljati za vse.

Včasih pa zna ta velikan pretiravati in kazni podeliti tudi tistim, ki v bistvu ničesar krivi. To je pred kratkim spoznal tudi PayMoneyWubby, ki ga osebno poznam predvsem iz njegovih zabavnih YouTube posnetkov, a očitno je tip tudi na Twitchu. In ga sedaj gor ne bo nekaj časa, saj se je pred kratkim znašel v zmešnjavi, zaradi katere je bil odstranjen iz platforme.

Njegov prenos v živo ni bil nič nenavadnega. S svojo ekipo je stal za pultom in naročil pijačo, ko je kar naenkrat za njim na glavo padel tip v modri majici. Iz tega je sledil pretep in PayMoneyWubby je po kričanju vendarle ugotovil, da se mu nekaj dogaja za hrbtom.

Svojemu snemalcu je hitro naročil, da umakne kamero stran, saj Twitch ne drži tolerance do nobenega nasilja, a žal je bilo prepozno. Pretep je bil ujet v objektiv za nekaj sekund in to je bilo dovolj, da je streamer kmalu dobil e-poštno sporočilo, v katerem je bil razložena njegova 14-dnevna odstranitev iz Twitcha.

To je že druga črna pika na PayMoneyWubby kanalu, saj je bil novembra odstranjen zaradi snemanja v restavraciji. To naj bi posegalo v zasebnost drugih in mu je takrat prislužilo dvotedensko odstranitev.

Kakor je kazen morda res nenavadna, vsaj ni bil odstranjen za vedno. Twitch pravilnik pravi, da nasilje v prenosu v živo zasluži kazen večne prepovedi, a očitno so se v temu primeru odločili za blažjo obliko kaznovanja, saj PayMoneyWubby v bistvu ni bil kriv ničesar.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Sej twitch je seu u po slabem. Da ne govorimo o alinity, ki bi mogla bit ze najmanj 5x perma banned. Tudi zadnjic ko je v restavraciji bil bannan je naredu video kako lahko to komu unicu kariero, twitch support pa je za en kurac. Rip wubby

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime