Fortnite profesionalni igralec prikaže naravnost smešno prednost igranja s kontrolerjem v primerjavi z miško

Fortnite omogoča igranje tako s tipkovnico in miško kot tudi z kontolerjem. To izmenjavanje nadzornih shem je podprto povsod, tako na PC-ju kot tudi na konzolah. Razlog je, da Epic želi igralcem omogočiti preigravanje s kontrolami, ki so jim najbolj ljube, ne glede na to, na kateri platformi se nahajajo.

Vendar se tu pojavijo težave. Nadzor z miško je neprimerno bolj natančen in glede na to, da lahko igralci na konzolah igrajo s tistimi na PC-ju, računalničarji dobijo pred konkurenco nepošteno prednost. A to ni povsem res.

Epic se je namreč odločil, da bodo igralci na kontrolerju dobili asistenco v obliki samodejnega merjenja, to pa naj bi izenačilo bojišče za vse. Vendar temu ni tako, saj je to avtomatsko merjenje velik pomagalnik in čeprav ni tako hud nepošten pripomoček kot kakšna goljufija, dovolj pomaga, da se nekateri igralci odločajo za igranje na kontrolerju, ki jim prinaša lažje uboje.

To razliko je v nedavnemu prenosu v živo prikazal streamer Thomas ‘72hrs’ Mulligan, ki je najprej igral s tipkovnico in miško a ni uspel zadeti ničesar. Sredi igre se zato odloči za preklop na kontroler in njegov prej komarje izmuzljivi nasprotnik je padel v samo parih rafalih.

Razlika med nadzornimi shemami je spodbudila igralce, da so začeli zaničevati tiste, ki svoje igranje izvajajo na kontrolerjih. Samo par dni nazaj je na Summer Smash dogodku v Avstraliji glavno nagrado domov odnesel igralec Breso in tako postal prvi tekmovalec, ki je celotno konkurenco porazil preko igranja na kontrolerju.

Skupnost ni bila navdušena. Njegovo zmago so označevali za nepošteno in začela so se pozivanja k odstranitvi igranja s kontrolerjem na profesionalni ravni. Decembra je Mixer zvezda Ninja v prenosu izjavil, da PC igralci ne potrebujejo dodatne pomoči v obliki samodejnega merjenja.

Epic zaenkrat ni izjavil nobenih sprememb na temu področju, a očitno bo nekaj moral ukreniti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime