1.500 € vredni Motorolin upogljivi telefon Razr se vam zna pokvariti po samo enemu letu aktivne uporabe

Spletna stran CNET je v svoje pisarne zvlekla popularni telefon Motorola Razr in tega vpregla v napravo, ki je imela samo eno nalogo: dodobra stestirati kvaliteto materiala pri upogibanju in s tem ugotoviti življenjsko dobo tega izdelka.

Takšna analiza bi prav prišla marsikateri stranki. Razr se namreč prodaja zelo dobro, a zase zahteva kar 1.500 €. Ne vem za vas, ampak če bi odštel takšno količino novcev za neko novo tehnologijo, želim potem, da mi zadeva streže vrsto let brez problemov, namesto da jo imam vsak teden na servisu.

CNET je upogibanje telefona preko naprave “FoldBot” spravil na kamere in gledalci so lahko preklapljanje telefona spremljali v živo. A hitro se je pokazalo, da Razr morda ni vse tisto, kar obljublja Motorola.

Končni rezultati so pokazali okvaro po samo 27.000 upogibanjih. Pri telefonu je odstopil tečaj in zadeve ni bilo več moč preklopiti, je pa Razr ostal drugače v popolnoma funkcionalnemu stanju.

Kaj torej to pomeni? Če denimo navaden uporabnik dnevno prepogne telefon med 80 in 150x, bi Razr začel kazati okvare po samo pol oz. enemu letu. To je seveda kriminalno malo, pa čeprav Motorola nudi dve leti garancije ter dodatno leto jamstva za okvare med normalno uporabo.

Pri rezultatih je potrebno vzeti v zakup dve stvari. Med prenosom v živo je postalo opazno, da so se problemi začeli kazati že veliko prej, saj je naprava včasih Razr upognila samo na pol, kar zna kazati na delne okvare veliko pred končni zlom.

Voditelj prenosa v živo je tudi priznal, da morda naprava ni bila pravilno konfigurirana za upogibanje, saj podjetje za FoldBota pri pripravljanju ni imelo Razrja.

Motorola se je na rezultate odzvala in seveda niso zadovoljni. CNET test in njihova naprava naj bi po nepotrebnem obremenjevala ležaj in tako vplivala na rezultate, ki so povsem lažni. V odgovor so prilepili posnetek svojega testa, ki so ga označili za tistega pravega.

Resnica bržkone leži nekje vmes. Čeprav je CNET verjetno res pretiraval, ne gre spregledati, da so prvi testerji prikazali nekaj neobetavnih rezultatov. Razr pri nekateri škripa pri upogibanju, kar zagotovo ni dober znak za dolgoživost naprave. Še huje je, da so se pri uporabniku težave začele pojavljati po samo enemu dnevu uporabe.

A to je pač cena te prve generacije upogljivih naprav, upamo da bodo nasledniki Folda in Razrja močno bolj izpopolnjeni.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMD pokazal nove grafične kartice – RX 6800 XT in RX 6900 XT naj bi premagale NVIDIA ponudbo

Podjetje AMD je včeraj končno razkrilo svojo naslednjo generacijo grafičnih kartic in pred oči javnosti so postavili trojico izdelkov: RX 6800, RX...

Cyberpunk 2077 je za PC končan, razlog za zamudo sta konzoli PlayStation 4 in Xbox One

Včeraj so internet pretresale solze igralce, saj je kot strela z jasnega udarila novica, da je težko pričakovani Cyberpunk 2077 znova doživel...

South Park ustvarjalca zagnala novo YouTube satirično serijo Sassy Justice

Ko sem dolgo nazaj spisal svoje vtise o South Park seriji, sem se med drugim pritožil, da sta njena originalna kreatorja več...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!