Korejska TV oddaja preko VR tehnologije ponovno združila žalujočo mamo s svojo preminulo 7-letno hčerko

Čas za solze.

Korejska televizijska oddaja Meeting You je uporabila VR tehnologijo ter ponovno združila žalujočo mamo s svojo nedavno preminulo 7-letno hčerko, ki je umrla zaradi neimenovane bolezni.

Korejsko podjetje Munhwa Broadcasting Corporation je uporabilo slike umrle deklice Nayeon in jo čim bolj detajlno poustvarilo v virtualnem okolju. Njena mama Jang Ji-sung si je nato nataknila VR napravo HTC Vive, ki je bila dodatno opremljena z rokavicami za zaznavanje tipa in se preselila v virtualni vrt.

Tam jo je pričakala hčerka, katera je preminula leta 2016 in ni trajalo dolgo, da se je pri mami usul kup solza. Interakcijo so na televizorju spremljali hčerkin oče, brat in sestra in tudi oni niso mogli zadrževati solz ob ponovnem snidenju.

Nayeon so tudi poustvarili glas in tega poskušali čim bolj približati resničnemu zvenu glasilk. Hčerka se je tako lahko pogovarjala z mamo in to je potolažila, da je sedaj nič več ne boli in da še vedno misli nanjo.

Punčka se je ob koncu ulegla in mami povedala, da je sedaj utrujena in hoče spati. Interakcije je bilo tako konec in mama je tako vendarle dobila nek zaključek pri sovjemu žalovanju.

Zadeva je prekleto žalostna, namen projekta pa je, da bi se žalujoči lahko še enkrat srečali s svojimi pokojnimi. Čeprav ideja ni slaba, verjetno samo podaljša cikel žalovanja in tisto neizmerno žalost od izgube samo podaljšuje in človeku preprečuje, da gre s svojim življenjem naprej.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime