Samsung Galaxy Z Flip je zanimiv preklopni telefon, a zase zahteva ledvico

Že včeraj smo pisali o prihajajočem razkritju novega telefona Samsung in podjetje je uradno predstavitev spočela samo nekaj ur za tem. Galaxy Z Flip je postal uraden in resničen, žal pa ta zanimivi izdelek zase zahteva ogromno ceno.

Z Flip je preklopni telefon, ki spominja na tiste izdelke izpred mnogih let, ko si lahko ob koncu pogovora frajersko poklopil telefon, ta pa je naredil značilni in zadovoljujoči “tlesk” zvok. Razlika pri Z Flipu je, da ta nima tipkovnice, ampak vsebuje upogljiv AMOLED zaslon.

V zaprtem stanju lahko z napravo še vedno upravljamo, zahvaljujoč majhnemu zaslonu, ki je na zunanji strani. Tako lahko hitro sprejmemo klic ali pa tega zavrnemo, seveda pa lahko napravo tudi razširimo v polno velikost.

Z Flip drži Infinity Flex zaslon velikosti 6.7 palcev, ta pa se ponaša z ločljivostjo 2636 x 1080, ki ga postavimo lahko tudi na sedeč položaj. Takrat postane idealen za snemanje sebkov preko sprednje kamere, Flip pa v tem načinu dobi dva razdeljena zaslona, ki lahko delujeta povsem ločeno. Na zgornjem lahko denimo opravljate video klic, medtem ko spodaj tipkate sporočilo, kar doda nov pomen večopravilnosti.

Poglejmo si specifikacije. Novi telefon tehta 183 gramov, za procesorsko moč pa bo poskrbel Snapdragon 855 Plus, temu pa lahko prištejemo 8 GB pomnilnika ter 256 GB prostora. Ni šibka naprava in te mišice bodo zagotovo prav prišle pri zahtevni večopravilnosti.

Kamere po drugi strani niso nič kaj preveč posebnega. Na sprednji strani se nahaja 10 MP f/2.4 leča, na zadnji strani pa nas pričakata 12 MP “navadna” kamera in 12 MP širokokotna leča.

Galaxy Z Flip bo na voljo v zrcalno črni in zrcalno vijolični barvi, kasneje pa še v omejeni zlati. S telefonom se bodo najprej poigrali Korejci in Američani, saj bo pri njih telefon izšel že 14. februarja, kdaj se bomo pa z njim poigrali Slovenci še ni znano.

Pa cena? Galaxy Z Flip bo od vas zahteval ogromno, saj bo naprava pri Američanih stala 1.380 dolarjev brez davka, tako da si lahko kar rezervirate eno plačo in zraven primaknete še kak evro ekstra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime