Geoff Keighley bo po 25-ih letih prvič preskočil dogodek E3

Če ne poznate imena Geoff Keighley vedite, da gre za precej pomembno osebo v igričarski industriji. Je glavni mož izza vsakoletne podelitve nagrad The Game Awards, že 25 let pa je sodeloval tudi na ameriškem sejmu E3.

Tam je bil zaslužen za produkcijo E3 Coliseum, ki je v bistvu bilo dogajanje za tistimi glavnimi predstavitvami večjih založnikov. Organiziral je intervjuje z razvijalci in poskrbel za prenose v živo, kar je popestrilo celotno dogajanje, saj bi drugače gledali samo zrežirane napovednike.

Po četrt stoletja sodelovanja pa se je Geoff odločil, da letošnji E3 preskoči. Svojo odločitev je sporočil preko Twitterja, ni pa navedel nekega specifičnega razloga. Povedal je, da je k odločitvi botrovalo ogromno dejavnikov in da se letos preprosto ne počuti udobno pri sodelovanju, glede na vse informacije, ki jih ima glede dogodka.

E3 se zadnja leta bori za svojo relevantnost. Glede obiska jih je presegel evropski Gamescom, že drugo leto zapored pa je sodelovanje odklonil Sony. Vsi večji založniki se odločajo za svoje predstavitve, ki so navadno bolj poceni, prav tako pa je na njihov izbrani dan pozornost usmerjena samo na njih.

Tudi podelitev nagrad The Game Awards dobiva veliko več veljave, saj je ravno na njej lani bila razkrita konzola Xbox Series X. Microsoft še vedno podpira E3, saj pravijo, da je to zanje ogromen dogodek, na kateremu z veseljem sodelujejo.

Kaj točno je Geoffa pripeljalo do te odločitve morda ne bomo vedeli nikoli. E3 si je lani privoščil veliko napako, saj so mu na splet ušli zasebni podatki 2.025 novinarjev in morda je ta zadeva kvarno vplivala na nadaljnje sodelovanje z njihovim dolgoletnim partnerjem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime