Prince of Persia se vrača! V obliki “VR Escape Room” izkušnje…

Serija Prince of Persia je svoj zadnji del dobila leta 2008, kar pomeni, da simpatičnega akrobata nismo nadzorovali že celih 12 let.

Franšiza je bila včasih huronsko popularna, a je na žalost skozi leta začela zgubljati na veljavi. Poleg tega je takrat Ubisoft pospešeno začel delati Assassin’s Creed naslove, ki so močno spominjali na Princa in založniku se očitno ni zdelo vredno delati na dveh franšizah hkrati.

Kar je velika škoda in moram reči, da pogrešam premagovanje ovir in vrtenje časa nazaj, ki sta bili značilni igralni mehaniki serije. Poleg tega je bil princ kul možakar in zgodba celo ni bila za odmet.

Ubisoft je včeraj presenetil celotno industrijo z najavo povsem novega naslova, a preden začnete v zrak metati turbane, imamo nekaj slabih novic.

Prince of Persia: The Dagger of Time bo VR izkušnja v obliki Escape Room sobe. Žal je ne boste mogli igrati doma, saj bodo to specifične lokacije, za katero bo treba plačati vstopnico. Ubisoft bo te izkušnje ponudil na 300 različnih lokacijah po svetu in med njimi ni Slovenije, pa čeprav so te sobe pri nas kar popularne. Glede na uradni zemljevid se boste morali zapeljati vsaj do Beograda.

The Dagger of Time se bo dogajal v času izvirne trilogije, naša naloga pa bo zaustaviti zlobnega čarodeja Magija. To bomo dosegli preko reševanja ugank, ki bodo največ stavile na manipulacijo s časom. V igranje se bodo lahko podale največ štiri osebe, igralci pa bodo lahko plezali po stenah in spreminjali okolico.

Morda, samo morda bo to povod za Ubisoft, da na naše PC in konzole pripelje nov Prince of Persia naslov, a nekako dvomimo. Bomo pa zagotovo dobili nov Assassin’s Creed, ki bo še večji kot prejšnji deli. Če seveda te franšize še nimate polne kape oz. turbana.

Več informacij lahko odkrijete na uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime