Prva, povsem ženska profesionalna League of Legends ekipa zaradi preslabih rezultatov brcnjena iz lige

Vaevictus je prva profesionalna ženska League of Legends ekipa, ki je tekmovala v ruski profesionalni ligi LCL. Žal pa se dekleta niso ravno izkazala in po seriji neuspešnih rezultatov, se je Riot Russia odločil, da ekipo brcnejo iz profesionalne lige.

Njihova lanska sezona v bistvu ni bila samo serija slabih rezultatov, ampak prej popoln polom. Vaevictus ni zmagal niti ene igre v Spring in Summer Splitsih, poleg tega pa so punce imele daleč najslabše statistike.

Na vsako tekmo je Vaevictus zabeležil povprečno 27 smrti, kar je za 10 več od najbližjega zasledovalca na dnu lestvice. Poleg tega so imele najkrajše spopade, saj je njihova tekma v povprečju znesla 22 minut in 11 sekund.

Ta ženska športna ekipa žal ni bila spoštovana iz strani drugih igralcev. Ekipi Vega Squadron in RoX sta med sezono prejeli opozorila zaradi nešportnega obnašanja in spolne diskriminacije, nič boljše pa niso bile sotale skupine, ki so proti Vaevictusu uporabljali sekundarne heroje in ne tiste, ki jih uporabijo na “resničnih” tekmah.

Punce bodo imele priložnost, da se zopet vrnejo v profesionalne kroge, a se bodo morale najprej dokazati v odprtem prvenstvu.

Vaevictus bo nadomestil CrowCrowd, ki že od leta 2016 tekmuje na polprofesionalnem nivoju in po vsem tem trudu se jim je končno uspelo pridružiti v profesionalno rusko LCL ligo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime