Mount & Blade 2 je po desetih letih razvoja vendarle dobil datum izida

Če bi vam kdo leta 2010, dve leti po izidu originalnega Mount & Blade naslova rekel, da boste na nadaljevanje čakali celo desetletje, bi se mu verjetno gromko zasmejali v obraz in si potem obrisali solzico.

Deset let nazaj se je sicer vedelo, da bo razvijalec TaleWorlds naredil nadaljevanje, saj je bila ta realistična simulacija srednjeveškega bojevanja pravi kultni hit. A studio si je zadal precej velike plane in si zastavil cilje, ki so močno presegli njegove zmožnosti ter tako nadaljevanje uradno napovedal šele leta 2012 in v 2016 psotavil Steam stran.

Delo se je začelo, a tega ni bilo nikoli konec in čeprav so prve slike navduševale, o izidu ni bilo ne duha ne sluha. Zdelo se je, da špil ne bo nikoli ugledal luči dneva, ko se je TaleWorlds lani končno zganil in objavil, da bo igra izšla enkrat v letu 2020.

Bolj točnega datuma ni bilo, včeraj pa je razvijalec končno napovedal tudi uradni datum izida. Ta se bo zgodil 31. marca, a preden v zrak od veselja vržete meče in priostrene sekire, je na mestu opozorilo.

Konec marca bo Mount & Blade 2 resda izšel, a le v načinu Zgodnjega dostopa. To pomeni, da bo verjetno manjkalo kar precej večjih stvari, ki bodo nato v igro prispele naknadno. Kaj točno nam bo prinesla Early Access različica še ni znano, te informacije bodo znane malce pred izidom. Prav tako se lahko zagotovo veselite cele poplave hroščev ter rednega izpadanja strežnikov.

Mount & Blade II: Bannerlord bo vseboval celo zgodbo, ta pa se bo dogajala okoli 200 let pred dogodki iz enke. Gledali bomo propad Calradian cesarstva in za sedaj opustošene graščine se bo zagreblo cel kup frakcij, med katerimi bomo svojo usodo kovali tudi mi.

Steam stran lahko odkrijete tule, igra pa bo v Zgodnjem dostopu veljala samo 49,99 €, ob polni inačici pa se bo verjetno cena dvignila.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Indiana Jones 5 naj bi konstantno prelagal izid zaradi težav s scenarijem

Minilo je že 12 let odkar je izšel zadnji Indiana Jones film, imenovan The Kingdom of the Crystal School, a še danes...

Smo res dobili prve slike igre Starfield?

Razvijalec Bethesda, znan po svojih Elder Scrolls in Fallout igrah, se je po 25 letih odločil izdelati en povsem originalen naslov. To...

Skyblivion – predelava Obliviona v Skyrimov pogon – dobila nov napovednik

Razvijalec Bethesda je s svojimi Elder Scrolls in Fallout igrami sprožila zanimivo tradicijo. Njihove igre so namreč znane po tem, da vsebujejo...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!