Wolcen: Lords of Mayhem igralci imajo vrh glave izpadanja strežnikov in nekaznovanih goljufij

Akcijski RPG Wolcen: Lords of Mayhem je imel že pred izidom kar veliko težav, a razvojni ekipi je po štirih letih vendarle uspelo igro razviti do različice 1.0 in jo poslati na Steam.

Njihovo občinstvo je bilo navdušeno, a počasi je njihovo veselje začelo pojenjavati, saj se je izkazalo, da bi moral Wolcen še par mesec prebiti med programerskimi rokami.

Skoraj takoj po izidu so strežniki začeli padati kot za stavo in razvijalcu ni ostalo drugega, kot da te izklopi in jih poskuša popraviti. To ni ravno pomagalo in pretekli vikend igre sploh nisi mogel zagnati v večigralskem načinu.

Kar navadno ne bi bila večja težava, če ne bi razvijalec pri Wolcenu uporabil precej neumno igralno noviteto. Namreč vaših herojev, ki jih igrate v “Offline” načinu, na noben način ne morete prenesti v večigralski svet. Igra je bila tako sicer igralna, a če bi po vseh urah razvijanja svojega lika radi prenesli v mrežni način, vam ne ostane drugega kot pa da začnete od začetka.

Kot poroča PCGamer pa ima Wolcen še veliko večje težave kot pa samo nedelujoče strežnike. Razvijalec je izdal hitri popravek, ta pa je pri nekaterih igralcih onemogočil dostop do predmetov, ki jo jih imeli shranjene v svojih skrinjah ali pa sploh niso mogli priti do svojega karakterja.

Hroščev je ogromno. Eden od neprijetnih se zgodi ob koncu, ko že obrnete zgodbo in se podate v grajenje mesta. Če slednje poskušate nadgraditi preko Dark Marketa, boste naleteli na zoprnega hrošča, ki pri naslednjemu igranju lahko onemogoči zagon igre.

Prav tako lahko zlahka duplicirate predmete in si tako na resnično preprost način naberete praktično neomejeno zalogo zlata. Spodnji primer vam pokaže, kako je preprosto goljufati, saj preprosto lahko razpolovite dva dragulja, enega vržeta iz inventarja in ga nato poberete nazaj, vsakič pa vrednost naraste. To je seveda velik problem za ekonomijo, saj igralci lahko te predmete preprodajajo in tako v svoje inventarje naberejo milijone. Razvijalec igralce opozarja, da jim bo takšno početje prislužilo ban, a trenutno imajo na sporedu druge probleme, ki jih morajo nujno zatreti.

Pokvarjene so tudi veščine, saj lahko zgradite karakter, ki je zaradi svoje sposobnosti blokiranja nesmrten ali pa ustvarite heroja, ki lahko z enim udarcem prizadene 350k škode, to pa z lahkoto uniči nasprotnike, ki so stopnje 100 ali več.

Na Redditu obstaja tema, ki našteva vse zbrane težave in nabralo se je že več kot 500 komentarjev. Eden večjih hroščev se dotika finalnega šefa, ko ta iz preide iz prve faze in postane nesmrten, saj igralec nanj ne more klikniti, da bi začel dialog. Tudi če se vam uspe prebiti skozi to oviro, se včasih sproži žužek, ki ne zažene zadnje sekvence in vaš karakter bo obstal v večni animaciji predvajanja zadnjega napada.

V trenutnem stanju je najboljše počakati nekaj mesecev in si igro kupiti, ko bodo vsaj nekatere težave odpravljene. Takrat bo morda tudi Wolcen padel v kakšno razprodajo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime